≫ 

Vernici slave SVECA koji je govorio, iako su mu ODSEKLI JEZIK!

Svetom mučeniku Isidoru su odsekli jezik, ali je on čudom božjim i dalje govorio i propovedao veru

  • 3
Foto: rodiaki.gr Foto: rodiaki.gr

Pravoslavni vernici danas proslavljaju svetog mučenika Isidora, koi je bio pravi Hristov vojnik. Isidor je živeo u vreme vladavine cara Dekija, koji je bio veliki progonitelj hrišćana.

Odrastao je u Grčkoj na ostrvu Hios, odakle je silom odveden u vojsku. Od malena je bio revnostan u hrišćanskoj veri, tako da je redovno postio, molio se i činio dobra dela.

Kada je u vojsci propagirao svoju veru, i deklarisao se kao takav, vojvode su ga savetovale da se odrekne Hrista, i pokloni se idolima i prinese žrtve.

Vojnik Isidor nije želeo da se odrekne svoje vere. Govorio je da mogu da oduzmu telo, ali da nad njegovom dušom nemaju moć i vlast, i da sve dok je duh u njemu, neće prestati da ispoveda Hristovo ime.

Onda je vojvoda naredio da ga stave na strašne muke, najpre tako što su ga bili volovskim žilama, a onda su mu odsekli jezik. Međutim i pored toga božjim čudom, ovaj svetitelj je i dalje pričao i propovedao svoju veru.

U tom je kazna stigla i samog vojvodu koji je ostao nem, ali je dao znak svojim vojnicima da poseku ovog mučenika. To se desilo 251. godine. Njegov drug Amonije je česno sahranio njegovo telo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boni

    27. maj 2016 | 13:13

    Kad bi bilo istina bajke za veliku decu

  • victoria

    27. maj 2016 | 10:00

    Sigurno nije nosio koplje i mac. U to vreme hriscani su bili veoma miroljubivi sve do cara Konstantina.

  • Jeretik

    29. maj 2016 | 09:07

    Sveti Isidor, trbuhozborac .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA