≫ 

UŽAS: Ogromno drvo se srušilo na KROV BOLNICE usred Srbije!

- Dosad smo uspeli da stablo sklonimo sa krova. Ali da bismo ga izbacili iz kruga bolnice moramo da sačekamo da dođe specijalna dizalica iz Negotina, jer takve nema u našem gradu - navodi dr Tadić

  • 1

Veliko, staro drvo palo je jutros na krov novog Internog odeljenja Zdravstvenog centra "Zaječar", ali prema prvim informacijama, osim krova, ništa drugo nije oštećeno.

HOĆE DA ZATVORE BOLNICU: Dvoje umrlo od KLOSTRIDIJE, srpski lekari pozivaju nadležne da reaguju!

Dr Stanislav Tadić, direktor te zdravstvene ustanove, kaže da je stablo oštetilo samo krov tog odeljenja, sve ostalo je u redu, baš kao što su i pacijenti koji su tamo smešteni - piše "Alo.rs".

- Dosad smo uspeli da stablo sklonimo sa krova. Ali da bismo ga izbacili iz kruga bolnice moramo da sačekamo da dođe specijalna dizalica iz Negotina, jer takve nema u našem gradu. Kako nam je rečeno, ona će stići popodne. Pad drveta srećom nije odložio operacije. Inače, u okviru Internog odeljenja je i angio-sala gde se rade hitne intervencije građanima koji su dobili infarkt - navodi dr Tadić i dodaje da se još procenjuje šteta.

Istovremeno, dr Tadić obaveštava sve građane Negotinskog okruga da je posle dva i po meseca ponovo proradila angio-sala i da ne moraju više da putuju u Niš i Beograd.

- Izuzetno je bitno da to znaju, jer ukoliko dožive infarkt na teritoriji našeg okruga, neka se slobodno upute u Zdravstveni centar i to što hitnije. Bitno je da ne propustimo onih prvih "zlatnih" 60 minuta, kada spasavamo život ugrađujući stent. Naša sala nije radila zbog kvara na rentgenskoj cevi, za koju je Ministartvo zdravlja izdvojilo 4,5 miliona dinara koliko je koštala zamena tog dela - kaže dr Tadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    25. maj 2016 | 15:46

    Cudo nije se bolnica srusila na to drvo jel u srbiji sve je skoro istrulelo narocito fasade spolja i na plafonima bolnice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA