≫ 

Vernici slave SVECA koji je sa okovima na vratu išao četvoronoške i JEO TRAVU!

Sveti Varvara je živeo kao životinja, stavio je sebi okove na vrat i ruke, išao četvoronoške i jeo travu

  • 22
Foto: holytrinityorthodox.com Foto: holytrinityorthodox.com

Pravoslavni vernici danas proslavljaju svetog prepodobnog Varvaru mirotočivog. On je bio poreklom iz Afrike, i bio je tamnoput, skoro crn prirodno, i bio je razbojnik, harao je i pljačkao i činio razna zlodela ljudima.

Otišao je brodom na zapad gde je postao vođa razbojničke bande, ubijao hrišćane, i puteve činio neprolaznim za ljude. Posle teških krađa, pljački i činjenja teških prevara ljudima, nešto se promenilo u Varvari i on se zapitao da li je to pravi put kojim ide.

Savest se probudila u njemu, i počeo je da razmišlja o sudnjem času, i božjoj pravdi koja će da ga stigne. Tako je otišao u jednu crkvu u Nisi, gde je pratio sveštenika i vernike, koji su se uplašili kada su ga videli u crkvi.

Njemu su se promislom božjim, otvorile duhovne oči, i on je video da na svetoj liturgiji oko sveštenika stoje anđeli i pevaju. Kada se to završilo, upitao je šta se to dogodilo, gde je sveštenik shvatio njegovo preobraženje i uveo ga u Hristovu i veru i svete tajne.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Varvara je plačući pao pred njegove noge i počeo da ispoveda svoje grehe i život, koji je do tada vodio. Pošto se krstio rešio je da svoj život provede kao životinja, stavio je sebi okove na vrat i ruke.

Jeo je samo travu i žbunje, išao četvoronoške po zemlji, živeo sa psima i životinjama, i provodio najstrožije uzdržanje i samo mučenje, oplakujući svoja nedela. Tako je jedan seljak mislio da je medved, pošto je bio potpuno obrastao dlakom, i naneo mu teške povrede.

Skončao je u jednoj gori, usmrćen lovačkim strelama, a iz njegovog tela točilo je čudotvorno miro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale71

    28. maj 2016 | 09:07

    Ko je napisao ovu bajku?

  • Gorgeous

    28. maj 2016 | 11:44

    Slaviti nekog ko je psihički oboleoi halucinirao a posle toga umislio da je životinja. Eeeee svašta s vama

  • Veljko

    28. maj 2016 | 09:17

    Kakvi sve iddioti su proglašavani svecima, a koliki tek iddiot maoraš biti da slaviš takvoga!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA