• 6
 ≫ 

Martin je sleteo u kanal, pa je suvozača na samrti prebacio za volan! (FOTO)

 ≫ 

- Sećam se dana kad je Robertov prijatelj došao kod nas te pred nama nazvao Martina i stavio ga na spikerfon. Matina je upitao: ‘Jel’ ti znaš da Robert možda neće preživeti? Dobio je MRSA-u. Na to je on odgovorio: ‘Boli me k... za Roberta!’ - rekla je Robertova majka

  • 6

Martin Arbanas (21) je osuđen na četiri godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Robert Pisačić (17). On je "golfom" koji je pripadao njegovoj maćehi, bežao od policije, a sa njim u automobilu je bio njegov prijatelj koji je trebalo za 6 meseci da postane punoletan, prenosi Jutarnji list.

DIREKTAN SUDAR AUTOBUSA I PUTNIČKOG AUTOMOBILA: Povređene dve osobe! (FOTO)

Iako je porodica Arbanas od tog kobnog dana 9. novembra 2014. godine uveravala sve redom da je za upravljačem "golfa dvojke" sedeo nesrećni maloletnik, s obzirom na to da su njegovo telo policajci zatekli na vozačevom sedištu kad su stigli na mesto nesreće, kombinovano medicinsko veštačenje povreda, ali i veštačenje Robertovog mobilnog telefona s kojeg je Martin grozničavo s mesta nesreće tog jutra uputio čak sedam poziva svojoj porodici, pokazali su upravo suprotno - Martin Arbanas je vozio, a Robert Pisačić je sedeo na suvozačevem mestu. Sudija Kornelija Kalaj-Blažeković kao olakšavajuću okolnost pri izricanju presude uzela je Arbanasovu mladost i raniju neosuđivanost.

Tragedija koja je zavila u crno Pisačiće dogodila se oko 2.25 sati kada je Martin vozio maćehin Golf makadamskim putem uz nasip. Bežao je policajcima koji su ga pokušavali zaustaviti. Kod lovačkog doma Srna u Petrovini u smeru Velike Gorice neiskustvo za volanom stiglo je na naplatu. U nepreglednom zavoju Arbanas je sleteo u kanal oborinskih voda Sava-Odra. Za razliku od njega, koji je prošao s višestrukim prelomima, Pisačić je završio na aparatima i nakon 24 dana borbe za život preminuo je na Rebru. Nedostajalo mu je šest meseci do punoletnosti. Iz kome se nije budio zbog teških povreda, preloma i unutrašnjeg krvarenja.

Okrivljeni Arbanas se sve vreme branio ćutanjem, a jedino što je rekao u sudnici je: “Nisam kriv”. Četverogodišnja kazna na koju Arbanas ima pravo žalbe nije nikakva uteha porodici preminulog Roberta.

Martin Arbanas

- Martinovo lice u sudnici je bilo betonski zid. Sudija je rekla da u svojoj karijeri još nije srela čoveka koji pri ovakvom delu nije pokazao grč mišića na licu, iskru u oku... I ne, nije mi ni sad lakše. Policija je aljkavo obavila posao. Policijski izveštaji menjali su se četiri puta u ovom slučaju koji je pun nelogičnosti. Policajci Golf nisu slikali u kanalu, nego tek kad su ga stavili na kran, i to s neoštećene strane. A nedugo potom Golf je uništen na deponiji CIOS-a pod izgovorim da ne plaća ležarinu. Tri dana nakon saobraćajke Arbanasi su nam vratili sinov novčanik u kojem su bile dve kune i vozačka dozvola Martinove maćehe! Zar je to normalno? Pet dana nakon saobraćajke vratili su nam i Robertov mobilni telefon s kojeg su izbrisali sve kontakte, ali veštačenje je pokazalo istinu. Danas su mi jasni ti potezi - kaže za Jutarnji list Emina Pisačić, majka stradalog Roberta.

Foto: Facebook/R.I.P Robert Pisacic

Foto: Facebook/R.I.P Robert Pisacic

Ali ono što i dalje “visi” u vazduhu je pitanje koje muči sve: je li u tom stanju šoka i zadobijenih povreda Arbanas mogao celi scenario prikrivanja krivice i premeštanja tela osmisliti sam, je li imao pomagače do dolaska policije, ali i kasnije? Ne zna se.

- Iz nekog razloga zaobišlo se i pitanje je li Martin imao pomagača pri skrivanju krivice. Kad sam pitala policiju zašto Robertu prvom nisu priskočili u pomoć jer je bio teže povređen, rekli su mi da ga prvo nisu videli tvrdeći da je bio u fetus-položaju s glavom ispod volana. To je nemoguće. Tokom postupka izređala su se tri sudska veštačenja s istim rezultatom, ali nijedno Arbanasima nije bilo po volji pa su tražili rekonstrukciju nesreće. Martinov otac Neno nakon nesreće dolazio nam je u kuću i davao uputstva kako da se ponašamo. Sećam se dana kad je Robertov prijatelj došao kod nas te pred nama nazvao Martina i stavio ga na spikerfon. Matina je upitao: ‘Jel’ ti znaš da Robert možda neće preživeti? Dobio je MRSA-u. Na to je on odgovorio: ‘Boli me k... za Roberta!’ - dodaje još Robertova majka.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok