Vašington obustavio isporuku kasetnih bombi Rijadu

Vašington je tokom nekoliko poslednjih godina prodao Rijadu "međunarodno zabranjene kasetne bombe" u vrednosti od nekoliko miliona dolara

  • 3

SAD su navodno obustavile isporuku kasetnih bombi Saudijskoj Arabiji zbog zabrinutosti da je ova vrsta oružja korišćena prilikom bombardovanja Jemena, navodi se u izveštaju koji je objavio američki list "Forin polisi".

POKIDAJTE OKOVE, HOĆEMO DA SE MOLIMO U AJA SOFIJI: Hiljade muslimana blokiralo Istanbul (VIDEO)

Bela kuća je prodavala oružje i obezbeđivala obuku, informacije i logističku podršku Saudijskoj Arabiji, od početka kampanje bombardovanja 26. marta 2015. godine u pokušaju da povrate moć bivšem predsedniku Abd Rabu Mansur Hadiju, koji važi za čvrstog saveznika Rijada.

Vašington je tokom nekoliko poslednjih godina prodao Rijadu "međunarodno zabranjene kasetne bombe" u vrednosti od nekoliko miliona dolara.

- Mi ozbiljno shvatamo takve probleme i tražimo dodatne informacije - rekao je neimenovani visoki američki zvaničnik za ovaj list insistirajući na anonimnosti.

Zvaničnik je izjavio da postoje izveštaji da je koalicija predvođena Rijadom koristila kasetne bombe "u oblastima u kojima su bili prisutni civili, odnosno u njihovoj neposrednoj blizini".

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilic

    28. maj 2016 | 21:34

    Americke trupe idu preko ceske teritorije do poljske sada su u moravsku oblast te vesti ne vid kod vas

  • Dule

    30. maj 2016 | 20:49

    Zabrinuli se jadni a kad su na nas bacali nisu se nesto brinuli.Sve je to laz laz i jos jednom laz.

  • brana

    30. maj 2016 | 23:01

    Smradovi raspali proizvode i prodaju kasetne bombe koje su po svim konvencijama zabranjene i kako se to onda zove?!Zasto onda hapse dilere kad oni to isto rade sa zabranjenom robom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA