Radikali u Novom Sadu preskočili cenzus!

Na ponovljenim lokalnim izborima na pet biračkih mesta, SRS uspeo da uđe u Skupštinu grada

  • 0

Posle ponovljenih lokalnih izbora na pet biračkih mesta u Novom Sadu, Srpska radikalna stranka (SRS) uspela je da ostvari cenzus i da osvoji pet odborničkih mesta u Skupštini grada, izjavio je predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Predrag Zagorčić.

Tako će, na osnovu izbornih rezultata, koje će GIK najverovatnije proglasiti konačnim, lista okupljena oko Demokratske stranke (DS) imati 18 odbornika, koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine po 15, a SPS sa svojim partnerima sedam mandata.

Šest odbornika imaće Romska demokratska stranka, po pet Demokratska stranka Srbije, Dveri i SRS, a po jedno odborničko mesto u gradskom parlamentu osvojili su Savez vojvođanskih Mađara i lista "Ni jedan od ponuđenih odgovora".

- U drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom izbornom sistemu, održanih 20. maja u ukupno sedam izbornih jedinica na području Novog Sada, u šest su pobedili kandidati DS-a, a u jednoj SNS-a - rekao je Zagorčić.

Prema nezvaničnim rezultatima izbora za predsednika Srbije, u Novom Sadu je oko 51 odsto glasača podržalo Borisa Tadića, a 44,9 odsto Tomislava Nikolića.

Predsednik GIK-a je istakao da nije bilo nikakvih primedbi na regularnost izbora održanih u nedelju na biralištima u Novom Sadu i okolnim mestima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA