≫ 

BOG MI JE DAO SNAGU, A NJIMA JE BILO SUĐENO DA JOŠ ŽIVE: Hrabri policajac Žarko spasio mladiće iz zapaljenog automobila

- Za svoje 52 godine života nisam video nešto tako strašno, a svačega sam se nagledao. Škoda se nije videla od plamena, ogromna vatrena buktinja. Znao sam da svakog momenta može da eksplodira. Meni je Bog dao snagu, a njima je bilo suđeno da još žive - priča niški policajac

  • 8

Policajac Žarko Stojković, iz niškog sela Popovac, spasao je preksinoć iz zapaljenog automobila "škoda" N. K. (20) i njegovog 16-godišnjeg druga, koji su doživeli saobraćajnu nezgodu ispred njihove kuće.

KARAMBOL U NIŠU: Sudario se sa taksijem pa se prevrnuo na krov ali je ostao živ (FOTO)

Mladići su sleteli s puta, udarili u banderu, nakon čega su se zapalili i zabili u "ford fijestu", koja je vlasništvo Žarkovog sina. N.K. i njegov drug su spaseni zahvaljujući hrabrom policajcu, a oba automobila su potpuno izgorela.

UŽAS KOD NIŠA: Direktan sudar autobusa i kamiona, ima povređenih! (FOTO)

Žarko kaže da se sve odigralo u nedelju u 1:45.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

STRAŠNA NESREĆA: U sudaru četiri vozila više osoba povređeno

- Za svoje 52 godine života nisam video nešto tako strašno, a svačega sam se nagledao. Škoda se nije videla od plamena, ogromna vatrena buktinja. Znao sam da svakog momenta može da eksplodira. Meni je Bog dao snagu, a njima je bilo suđeno da još žive - opisuje hrabri policajac za Informer.

Iz sna ga je trgnuo stravičan prasak.

- Izleteo sam iz kuće, vozila su već gorela. Deca su bila u šoku, nisu bila pri sebi. Dok sam izvlačio mlađeg noge su mu gorele. Onaj drugi je bio sav krvav, sve je pucalo oko mene zbog vatre - priča Žrko i nastavlja:

- Tek sad shvatam da smo imali ludu sreću što smo svi živi. Da ih nisam izvukao deca bi za par minuta živa izgorela - objašnjava ovaj policajaca, koji je inače zadužrn za bezbednost na Železničkoj stanici u Popovcu.

Spasilačkom poduhvatu pridružio se i Žarkov sin Jovica, koji je gasio vatru do dolaska vatrogasaca.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Pretpostavljam da je "škodi" od udarca eksplodirao akumulator, što je izazvalo požar.  Gasio sam vatru dok nisu počele eksplozije - priča Jovica.

On je još dodao da je najvažnije da su momci spaseni, ali da mu je žao njegovog automobila, koji je tek stigao sa carine, i još uvek nije registrovan, i ne zna da li će naplatiti štetu od osiguranja.

U autu je ostala i kompletna dokumentacija za vozilo i sve je izgorelo.

- Kad pomislim da su deca mogla da stradaju, smatram da je sve dobro prošlo. U poslednjih deset godina tražili smo ležećeg policajca od nadležnih organa, jer se ovuda brzo vozi. Apelujem da se i sada to uradi, dok neko nije poginuo - završava Jovica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA