TITO JE UMRO KAO MUSLIMAN: Evo šta je muftija Jusufspahić govorio o smrti Josipa Broza (VIDEO)

Intervju sa Jusufspahićem, koji je preminuo 31. marta ove godine, emitovan je u radio emisiji "Govori da bih te video“, u sredu, 25. maja, na Drugom programu Radio Beograda

  • 51

Predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, umro je kao musliman, tvrdio je u intervjuu Hamdija efendija Jusufspahić, tadašnji muftija Islamske zajednice Srbije, koji je 2003. godine dao Radio Beogradu.

Intervju sa poglavarem islamske zajednice, koji je preminuo 31. marta ove godine, emitovan je u radio emisiji "Govori da bih te video“, u sredu, 25. maja ove godine, na Drugom programu Radio Beograda.

Jusufspahić je izjavio da je za Titovo navodno prihvatanje islama saznao kada je došao da se upiše u knjigu žalosti.

Preminuo bivši muftija, Hamdija Jusufspahić

- Kada je umro Tito, zajedno smo išli ja i ambasador Alžira Abdul Hamid Adžali da se upišemo u knjigu žalosti. Taman kad smo došli tamo, ugledao me je Veljko Badurina, valjda se tako zvao, njegov šef kabineta ili lični sekretar i on priđe meni i čestita mi. Pitam ja njega šta mi česititaš, čovek umro. Kaže, umro je u vašoj veri, čitajući Kuran - naveo je u tom intervjuu Jusufspahić.

KINEZI GLAVNA ATRAKCIJA U KUĆI CVEĆA: Došli samoinicijativno da polože cveće na Titov grob (FOTO)

Kao dokaz toga, ambasador mu je rekao da obrati pažnju kada Tita budu sahranjivali, jer će pisati samo ime, prezime, godina rođenja i godina smrti, kako se muslimani sahranjuju.

Nedaleko od Bajrakli džamije sahranjen beogradski muftija HAMDIJA JUSUFSPAHIĆ! (VIDEO)

- U bolnici u Sloveniji na stolu pored njega nijedna druga knjiga nije bila osim prevoda Kurana - rekao je tada Jusufspahić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA