NOVI MUFTIJA JE ROĐAK RUŽICE SOKIĆ: Evo šta Abdulah Numan kaže o svojoj tetki

- Od porodice su, dok su još bili živi, sa mnom pričale jedino moje tetke Ljubica Cuca Sokić i Ružica Sokić - rekao je Abdulah Numan

  • 21

Abdulah Numan, novoizabrani muftija srbijanski, rođak je naše glumačke legende, Ružice Sokić.

NIJE VAŽNO DA LI JE NEKO PRAVOSLAVAC ILI MUSLIMAN: Oglasio se novi muftija Srbije!

Kada je sa 19 godina Ivan Trifunović odlučio da iz pravoslavne vere pređe u islam, skoro da je prekinuo sve kontakte sa svojom porodicom.

- Znate, ponašam se kako me vetar nosi. Ako me oni vole, i ja ću njih. Teško su primili što sam postao musliman. Od porodice su, dok su još bili živi, sa mnom pričale jedino moje tetke i obe su poznate našoj javnosti. Jedna je bila ugledna slikarka Ljubica Cuca Sokić, a druga čuvena Ružica Sokić - rekao je muftija, pa dodao:

Novi srbijanski muftija Abdulah Numan zvao se Ivan Trifunović

Foto: pavle-beljanski.museum Foto: pavle-beljanski.museum

- Volele su me i često sam s njima satima pričao. Najčešće sam bio u tetka Cucinom ateljeu, gde je ona slikala.

Abdulah Numan se nalazi u Australiji, i još uvek ne može sa sigurnošću da kaže kada će se vratiti u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALEKSANDAR

    31. maj 2016 | 12:51

    Ima naš narod jednu izreku koja glasi: Prodao je Veru za večeru. Čvek koji kaže za svoje najbliže, za svoju majku i oca koji su ga stvorili i doneli ga na ovaj svet, podarili mu svu moguću roditeljsku ljubav,Voleću ih ako oni mene vole, govori samo o njemu kakav je u stvari čovek. To govori da je on u svari kao čove jedna nula!

  • majka i baka

    31. maj 2016 | 12:40

    neznam kako ljudi olako proglasavaju nekog za izajnika.kako je knjeginja milica svoju cerku poslala sa bracom u sultanov harem zarad mira.i samo sest sultanije su pravoslavne vere mehmet pasa sokolovic je srbin rogjen u smederevu a brat mu je bio poglavar bosanskog pasalzga.samo neka je mir dosta nam je politike i ratovanja.

  • gaga

    31. maj 2016 | 10:35

    Rođenjem ne biramo veru i zašto kasnije osuđivati promenu? Zar nije važnije merilo kakav je neko čovek?Bog je jedan - ma kako ga nazivali.Prioritet je biti dobar čovek i ponašati se u skaladu sa pravilima vere ma koja bila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA