LAŽNI ZUBAR IZ ITALIJE OPERIŠE I POPRAVLJA ZUBE PO SRBIJI: Policija raspisala poternicu za njim!

Lažni stomatolozi iz Istalije se često kriju iza srpskih kolega preko kojih dolaze do pacijenata jer strani doktori nemaju validne diplome, kao ni dozvole za rad u Srbiji

  • 0

Za jednim "stomatologom" (50), koji po Srbiji pruža svoje usluge po povoljnoj ceni, traga italijanska policija.

Prema saznanjima beogradskih medija, nezadovoljan operacijom na jednoj privatnoj klinici u našoj zemlji, pacijent je prijavio lažnog zubara iz Italije.

- Pacijent je došao u Srbiju kako bi obavio stomatološku intervenciju. Po povratku je imao brojne zdravstvene probleme. On je to prijavio inspekciji i tada je otkriveno da muškarac nije član nijednog profesionalnog udruženja, kao i da nema diplomu o završenom fakultetu. Kasnijom istragom utvređno je da je on preko različitih publikacija i internet oglasa nudio svoje usluge po veoma niskim cenama, uz kompletnu organizaciju putovanja i boravka u Srbiji - rekli su za Kurir u italijanskoj policiji i naveli da ovaj lažni zubar ima svoje ordinacije u Srbiji i u Italiji.

Istragom, utvrđeno je da lažni zubar od 2010. nije plaćao porez.

- Ordinacija se nalazila u prizemlju trošne zgrade i imala je dve prostorije i čekaonicu. Policajci su tu zatekli opremu i materijale koji se koriste za stomatološke intervencije - rekli su iz policije.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Oni dodaju da su tu pronađene brojne pincete, injekcije anestetika, lekovi, kao i različite doze adrenalina i medicinski otpad s visokim rizikom od infekcija.

- Prostorije su bile potpuno nehigijenske, a u njima su pronađena i skenirana dokumenta, dnevnici i beleđke kako bi se rekonstruisalo šta je lažni zubar radio - navedeno je po medijima.

Prema sumnjama, ovaj pedesetogodišnjak je povezan s više srpskih stomatologa, ali zbog istrage italijanska policija nije htela da saopšti da li je i srpska policija uključena u celu akciju.

- Pretragom ordinacije i kuće takođe je otkrivena dokumentacija koja je upućivala na brojne operacije izvedene u Srbiji i Italiji - rekli su iz policije.

Interesantno je da se na internetu može naći mnogo oglasa u kojima italijanski stomatolozi nude svoje usluge građanima Srbije.

- Oni se često kriju iza srpskih stomatologa, preko kojih dolaze do pacijenata jer strani doktori nemaju validne diplome, kao ni dozvole za rad u Srbiji - rekao je izvor ovog dnevnog lista.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na sajtovima koji nude ove usluge, nalaze se i cenovnici koji pokazuju razliku u cenama, a prema našem sagovorniku, Beograd je postao centar dentalnog turizma jer su intevencije do 80 procenata jeftinije nego u ostalim evropskim zemljama.

Putem ovih oglasa, navodi se i da osim nabrojanih intervencije, ovi zubari nude i organizovanje odmora u Srbiji, preporučuju lokacije koje treba posetiti.

- "Zubarska mafija" obezbeđuje boravak pacijentima u strogom centru grada, kao i prevoz do aerodroma i osoblje koje govori italijanski jezik. Takođe, upućuju pacijente i na avio-kompanije koje saobraćaju na linijama do Beograda, kao i na restorane u kojima se služi dobra hrana - kaže izvor.

Ovo su cene zubarskih usluga u Italiji i Srbiji, izražene u evrima:

* Skidanje kamenca 100 - 25

* Keramičke fasete 630 - 250

* Metalokeramička kruna 680 - 155

* Keramička kruna 900 - 230

* Totalna proteza 1.850 - 350

* Osteotomija 5.500 - 1.800

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA