≫ 

JOŠ JEDAN HOROR U NIŠU: Zmija pronađena ispred vrtića! (FOTO)

- Pojavljuju se zbog glodara. Intenzivnije će izlaziti u narednih petnaestak dana jer je sezona parenja i ne treba paničiti - objasnili su iz "Zoo planeta"

  • 4

Jedan od roditelja koji je danas vodio svoje dete u vrtić "Plavi čuperak" u Ulici Boška Buhe u Nišu, zatekao je ubijenog smuka.

VOZIO 12 KILOMETARA SA UJEDOM ŠARKE: Ovo je Nišlija koji je preživeo ujed otrovnice! (FOTO)

I pored toga što je reč o zmiji neotrovnici, roditelji su se zabrinuli za bezbednost dece, jer je u tom delu trava nepokošena i rastinje je visoko.

Kako su rekli u Udruženju "Zoo planet" čiji se volonteri bave zbrinjavanjem zmija, nema ničeg neuobičajenog u njihovoj pojavi u ovo doba godine.

- Pojavljuju se zbog glodara. Intenzivnije će izlaziti u narednih petnaestak dana jer je sezona parenja i ne treba paničiti. Važno je da građani znaju kako da se ophode u situacijama kada naiđu na zmije - rekao je Dušan Stojanović iz "Zoo planeta" za Južne vesti.

Foto-Ilustracija: Wikipedia/Alastair Rae Foto-Ilustracija: Wikipedia/Alastair Rae

Juče su volonteri ove organizacije imali tri poziva i sva tri puta bilo je reči o neotrovnicama. Dušan je objasnio da sa zmijama ne treba praviti nagle pokrete i da je najbolje pustiti ih da odu, a o pravnim postupanju sa ovim glodarima će u narednom periodu učiti i osnovce koji će posećivati u njihovim školama.

- Važno je znati da, kada nekog ujede zmija, ne treba ništa podvezivati, kako se ranije preporučivalo. Takođe nema ni isisavanja rane. Važno je da se osoba što manje kreće, ako je reč o ruci ili nozi da se, koliko je moguće imobiliše i da se što pre osoba doveze do lekara - poručila je doktorka Žarka Ranković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA