KNJIGE ZA OSNOVCE NIKAD SKUPLJE: Evo koliko treba da izdvojite za komplet novih udžbenika

Nikakve popuste neće imati samohrane majke, koje u većini slučajeva ne dobijaju alimentaciju, ali ni deca čiji su jedan ili oba roditelja nezaposleni

  • 36

Roditelji beogradskih osnovaca za kupovinu udžbenika moraće iz kućnog budžeta da izdvoje najmanje 15.000 dinara ako imaju dvoje dece u mlađim razredima, dok za one starije dva kompleta koštaju duplo više, 30.000 dinara.

TORBE SRPSKIH ĐAKA NEĆE VIŠE IMATI 40 KILOGRAMA: Od jeseni lake kao perce!

Za razliku od prošle godine, kada su neke porodice mogle da ostvare popuste u skladu sa primanjima, ove će besplatne udžbenike dobiti samo đaci čije porodice primaju socijalnu pomoć.

Tako, nikakve popuste neće imati samohrane majke, koje u većini slučajeva ne dobijaju alimentaciju, ali ni deca čiji su jedan ili oba roditelja nezaposleni, ako se ne nalaze na spisku Centra za socijalni rad. Reč je, uglavnom, o porodicama koje izdržavaju roditelji, odnosno dede i babe penzioneri, prenose Večernje novosti.

Osim ogromnih iznosa i ukidanja popusta, roditelje je revoltiralo to što su uplatnice dobili tek posle prvomajskih praznika, a knjige moraju da se otplate do kraja školske godine.

Udžbenici za osnovnu školu

Kako bi bar malo uštedeli, neki roditelji su odlučili da ne naručuju udžbenike preko škole, već da sami kupe knjige. Razlog je, kako kažu, što je prošle godine bilo udžbenika koje deca nisu ni otvorila, a koji su bili među najskupljima u kompletu.

Koliko će koštati komplet udžbenika zavisi od škole do škole, a predmetni nastavnici se dogovaraju od kog će izdavača naručiti knjige. Bitnu ulogu igraju i nastavnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    31. maj 2016 | 21:07

    Busaju se sa Evropom a tamo deca idu sa flašicom vode u školu.Uništavaju polako srpsku porodicu!

  • Dr mr

    31. maj 2016 | 21:28

    Mafija koja krece vec od vrtica da stvara namete..knjige,slike,cuvar,izleti..ovo ono..samo se izmislja...sve to raste sa razredima u skoli i izdacima...motivisu nas da imamo sto vise dece ,znamo svi iz kojih razloga...

  • Mila

    31. maj 2016 | 23:11

    Sramota za drzavu. Imam dva ucenika i jednu platu. Uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA