≫ 

Evo kako se STVARNO ZOVE služavka iz filma MARATONCI TRČE POČASNI KRUG (FOTO) (VIDEO)

Izvrsna glumica koja je oduvek plenila svojom pitomošću i plemenitošću

  • 3

Slavna glumica, koju svi pamte po ulozi služavke čuvene scene iz filma Maratonci trče počasni krug, nedovoljno je medijski eksponirana, a i kada jeste - ime joj je često pogrešno napisano.

U pitanju je Melita Bihali (a ne Melita Bihalji, a ni Meljita Bihali), glumica rođena u Makarskoj 1938. godine. Na početku karijere bila je balerina, volela je i film. Pa ipak, pozorište je njena najveća ljubav.

TAJNA BRAKOVA OLIVERE MARKOVIĆ: Malo poznati detalji iz života čuvene glumice

Tokom 17 godina dugog braka često je odbijala čak i glavne uloge kako bi mogla da bude posvećena supruga. Izjavila je, takođe, da je tokom svih godina braka odbijala da zbog uloga putuje bilo gde van Beograda; možda je to glavni razlog što je nismo viđali dovoljno često u filmovima. Nakon razvoda je zadržala muževljevo prezime zbog administrativnih peripetija.

Foto: Facebook/Melita Bihali Foto: Facebook/Melita Bihali

U jednom intervjuu izjavila je da čuvena scena u kojoj je Mića Tomić u filmu Maratonci trče počasni krug uvlači u kadu i cepa joj bluzu nije trebalo da izgleda tako. Naime, tek kad su scenu odigrali - ona je, iznenađena, shvatila da Mića Tomić i reditelj Slobodan Šijan imaju tajni dogovor. Zato je ta scena izgledala toliko spontano i simpatično i zato je ostavljena.

Printskrin: Youtube/jozef cimerman Printskrin: Youtube/jozef cimerman

Najviše žali što nema decu, ali je tu ljubav nadomestila time što je igrala 40 godina za njih u dečjem pozorištu Radović.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)

Medijski nedovoljno eksponirana Melita Bihali u glumačkim krugovima važi za vrsnog profesionalca, za nekog ko je oduvek radio, i na televiziji, i u pozorištu, i na filmu. Glumica koja zaista poštuje posao kojim se bavi i jedna od najlepših plavuša jugoslovenskog filma.

Printskrin: Youtube/Timothy Poteet Printskrin: Youtube/Timothy Poteet

Podsetimo se kultne scene u filmu Maratonci trče počasni krug.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    1. jun 2016 | 20:45

    Steta sto je zrtvlovala svoju karijeru zbog muza a brak se ipak raspao. Lepa zena!

  • Mirko

    1. jun 2016 | 21:42

    Zapravo njena uloga je zbog njenog robovanja braku osakaćena. Ona Topalovicima nije trebala da bude samo sluzavka vec i zajednicka konkubina, svi su sa njom i svi to kriju jedan od drugog. Osim scene sa Micom, mislim da je cak izbacena jedna vrelina scena gde jednog od Topalovica ostali zaticu sa njom, navodno sokirani.Steta, uloga bi bila full da je odigrana kako je prvobitno planirano.

  • Sumadinac

    1. jun 2016 | 20:45

    Brate izbaci svu vodu iz kade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA