POLA SVATOVA S MLADOŽENJINE STRANE ZAVRŠILO U BOLNICI ZBOG SALMONELE: I mladencima pripala muka na venčanju!

Spekuliše se da je broj zaraženih veći, jer je na svadbi u Vinkovcima u Hrvatskoj bilo gostiju iz BiH, Zagreba i drugih delova Hrvatske

  • 4

Više od 50 osoba završilo je u vinkovačkoj bolnici, a sumnja se da su svi zaraženi salmonelom nakon što su bili u svatovima i na daći koju su prošlog petka održali u sali Barun Trenk u Vinkovcima.

POJELI TORTU NA VASKRS, PA UMRLI? Podneta prijava zbog trovanja SALMONELOM!

Međutim, spekuliše se da je broj zaraženih veći, jer je bilo gostiju iz BiH, Zagreba i drugih delova Hrvatske.

Prema pisanju portala "Jutarnji.hr", od mladoženjinih 250 gostiju, više od polovine zatražilo je lekarsku pomoć.

- Jaki bolovi praćeni mučninom, povraćanjem i visokom temperaturom počeli su u noći između subote i nedelje. Nisam praktično mogao da ustanem iz kreveta, ali sam mislio da će s vremenom proći, međutim, u ponedeljak sam morao da odem u Hitnu. Dali su mi infuziju i otpustili me kući jer su imali više težih slučajeva koje su morali da zadrže na lečenju, a ja još nekoliko dana moram ići na infuziju - rekao je Vinkovčanin Dražen D. i dodao kako je broj zaraženih, čini se, iz dana u dan sve veći jer je njegova supruga bolove počela da oseća u utorak.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Nije nam potvrđeno o čemu je reč , ali sigurno je problem u nekoj namirnici koja nam je poslužena u svatovima. Čuo sam da se vlasnik ograđuje od toga te da je problem, navodno, nastao zbog jaja, ali ja uopšte nisam jeo kolače - dodao je Dražen D.

U bolnici su završili i mladoženja i njegovi roditelji.

- Ne bih želeo ništa da govorim na tu temu dok se sve ne istraži - kratko je poručio mladoženja, dok su u kompaniji Boso, koja je vlasnik sale, rekli da za sada ne žele da daju nikakve izjave.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U ZZJZ-u Vukovarsko-sremske županije potvrđeno je da je zabeležen slučaj zaraze.

- Još ne znamo o čemu je tačno reč jer uzrok nije izolovan, pa možemo samo pretpostaviti da je salmonela. Prema našim informacijama, na svadbi i daći bilo je oko 450 ljudi, a iz bolnice su nam rekli da je kroz njihovo odeljenje prošlo 40 do 50 zaraženih. Međutim, neki se verovatno nisu ni javili - rekla je dr Jasna Topolovec, epidemiolog u ZZJZ-u.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA