ČUDO NEVIĐENO U KIKINDI: Porodica Velemirov ima pile sa TRI NOGE! (FOTO)

Ne samo da ima poseban tretman, tronogo pile je već uveliko postalo ljubimče na ovom porodičnom gazdinstvu

  • 13

Erika i Dejan Velemirov, supružnici iz Bašaida kraj Kikinde, koji u svome domaćinstvu gaje razne vrste pernatih životinja, od nedavno među nekoliko desetina pilića imaju i svoje mezimče "pile sa tri noge".

Ovo čudno pile postalo je prava atrakcija na severu Banata. Meštani pričaju da se sa ovakvom vrstom nikada nisu susreli i malo tronogo pile postalo je predmet pažnje svojih vlasnika.

Erika i Dejan su pre izvesnog vremena u lokalnoj poljoprivrednoj apoteci kao i svake godine kupili piliće kako bi ih othranili, a kasnije i imali za jelo. Tek nakon dvadesetak dana, dok je hranila piliće, Erika je primetila i ovo čudnovato pile.

TELO BIVOLA, GLAVA KROKODILA: Ovo je najčudnija životinja ikad ulovljena (FOTO) (VIDEO)

- Obratila sam se dežurnoj poljoprivrednj apoteci, ali su i oni bili u čudu kada sam im rekla da imamo tronogo pile i da nikada nisu imali ovakav slučaj - pile sa tri noge. - Najpre sam se i sama začudila - priča nam Erika. - Gledala sam šta to može biti, vidim dve noge, kad ono i treća - začuđena je vlasnica ovog pileta.

Erika za Telegraf kaže da ga neće odvajati od ostalih pilića, te i da ga redovno hrani:

- Dajem mu koncentrat sa prekrupom, ne želim da ga ostavljam niti da ga odvajam od ostalih pilića, oni najviše vole kada su u skupini - kaže nam Erika.

SVETSKO ČUDO U HRVATSKOJ: Rodilo se jare BAMBI hermafrodit! (VIDEO)

Dok je malo tronogo pile postalo prava atrakcija u Bašaidu, gde mnogi dolaze da ga slikaju i čude se njegovom izgledu, pa pri tom postavljaju razne teorije o čudnovatom piletu, stručnjaci ipak imaju jasno objašnjenje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iz specijalističkog Veterinarskog Instituta u Zrenjaninu objašnjavaju da je reč o malformaciji - genetskom poremećaju koji se javlja u embrionom razvoju. Ovakve pojave su retke, ali ipak postoje, te se na 200 jaja javlja jedan ovakav slučaj ili pak ni jedan i ne predstavlja nikakvo virusno oboljenje.

Uz nešto veću brigu i pažnju, ovo pile može dugo živeti. Stručnjaci kažu da postoji mogućnost korišćenja sve tri noge, ali da će jedna vremenom "zakržljati".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da malom tronogom piletu pažnja neće nedostajati, uverili su nas i ponosni vlasnici Erika i Dejan. Ne samo da ima poseban tretman, tronogo pile je već uveliko postalo ljubimče na gazdinstvu Velemirovih u Bašaidu.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA