Hrvatski mediji: Moguća ostavka Oreškovića

Iz vlade su negirali da premijer večeras namerava da održi konferenciju za novinare, kakva je bila prvobitna informacija, ali na dalja pitanja nisu odgovorili

  • 9

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković mogao bi uskoro da podnese ostavku, javili su večeras hrvatski mediji.

UŽASNA NESREĆA U VINKOVCIMA: Muškarac se zatvorio u kuću i razneo eksplozivom, motiv nepoznat

Vest o Oreškovićevoj spremnosti da podnese ostavku najpre je objavio portal Direktno.hr, koji je blizak vladajućoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a pozvali su se na "dobro obaveštene medijske krugove".

Navodno Orešković planira da u naredna 24 časa održi dramatičan govor, a mogao bi da podnese i neopozivu ostavku zbog aktuelne političke krize, naveo je portal.

Iz vlade su negirali da premijer večeras namerava da održi konferenciju za novinare, kakva je bila prvobitna informacija, ali na dalja pitanja nisu odgovorili, prenosi regionalna N1.

Navodi o mogućoj ostavci premijera usledili su pošto je ranije danas iznenada odložena redovna sednica vlade što je podstaklo dodatna nagađanja o produbljavanju krize vlasti desnog centra uzdrmane aferom "Konsultantica". Orešković je ubrzo posle objave napustio sedište Vlade, a o odlaganju nisu znali ni ministri u vladi.

Vladajuća koalicija desnog centra koju čine Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om i Most našla se u velikoj krizi pošto je u medijima otkrivena afera "Konsultantica", odnosno poslovna povezanost firme Drimia supruge prvog potpredsednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ), s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića.

Opozicija je pokrenula u Saboru postupak opoziva prvog potpredsednika Vlade, jer smatraju da je reč o njegovoj političkoj odgovornosti, a inicijativu podržava i Most, bez čije podrške u Saboru vladajuća koalicija gubi većinu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin

    3. jun 2016 | 00:25

    Pada ustaska vlada. Eto koliko ste dugo vladali.

  • peacemaker

    3. jun 2016 | 03:32

    On je čovek biznismen, proputovao po svetu, i sad kad je video sa kakvim ljudima radi, hoce lepo da digne ruke i bezi nazad u Kanadu! Me vredi sa lopovima posao praviti

  • BG. Srbin

    4. jun 2016 | 11:53

    Koga briga za miseve, sto se mene tice moze svi da nestanu i ne bih primetio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA