GASI SE SLOVENAČKI "MERKUR" U SRBIJI: Poslednji trgovinski centar biće zatvoren 1. jula!

"Merkur" je dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, a gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mesta je njegova odluka

  • 11

Trgovinski lanac iz Slovenije "Merkur", prestaje da radi u Srbiji 1. jula, kada će biti ugašena i poslednji njegov trgovinski centar na Bežanijskoj kosi.

Inače, u ovoj kompaniji je bilo zaposleno 500 ljudi, a pre skoro pola godine je ovaj tržni centar zatvorio i svoju maloprodaju i na Karaburmi, dok je krajem prošle godine zatvoren i u Novom Sadu, piše Blic.

Kako izvor ovog lista piše, "Merkur" je dobio novog vlasnika, novosadsku firmu koja se bavi logistikom, a gašenje maloprodaje i ukidanje svih radnih mesta je njegova odluka.

Podsetimo, ova kompanija je zapala u probleme 2010. godine, kada je kriza pogodila njenog najznačajnijeg kupca, građevinsku industriju, a problemi su došli i s privatizacijom u kojoj je učestvovao menadžment.

Zbog privrednog kriminala kaznu od pet godina izdržava bivši direktor "Merkura" Bine Kordež.

Kompanija je pre dve godine bila pod stečajem, ali su je u poslednji momenat spasile banke koje su svoja potraživanje pretvorile u vlasništvo "Merkura".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Gombos i Gergelj

    3. jun 2016 | 12:19

    Bitno je da imamo ideu,i da stize jos i lidl.Prodata zemlja.

  • BG. Srbin

    4. jun 2016 | 11:50

    I treba da se ugasi kao i hrvatska idea, jer mi nemamo trziste kod njih i treba ih bojkotovati.

  • Mix

    3. jun 2016 | 12:47

    BRAVO! SAMO DOMAĆE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA