HEMIJSKI NAPAD U POŠTI? Zbog misterioznog praha iz pošiljke 44 osobe završile u bolnici!

Policija, vatrogasci i specijalne jedinice su na licu mesta, a oblast oko pošte je blokirana

  • 0

Oblast oko jedne pošte u Norveškoj su blokirale specijalne jedinice u zaštitnim odelima, a 44 osobe su završile u bolnici zbog praha koji se nalazio u jednoj od pošiljaka.

ZATVORENA METRO STANICA U LOS ANĐELESU: Pronađen sumnjiv paket!

Četiri radnika su osetila na bol u očima, svrab i teškoće sa disanjem, kada su otvorili paket sa "nepoznatom supstancom". U izolaciju je nakon ovog incidenta prebačeno i 40 ljudi koji su bili u zgradi pošte.

Norveška policija, vatrogasci i specijalne jedinice su izašle na lice mesta. Oblast oko zgrade je blokirana, a pristup civilima je zabranjen. Većina pacijenata ima probleme sa disanjem, ali simptomi nisu previše ozbiljni. Ipak, svi su prebačeni u izolaciju, kako je saopštila lokalna bolnica.

- Radnici pošte i oni koji su mogli da budu izloženi supstanci su u izolaciji, a pre toga su prošli kroz proces dezinfikacije u garaži bolnice - rekla je Meret Lindal, portparolka bolnice.

Poreklo paketa i supstance, kao i način na koji je pošiljka dospela do sobe za razvrstavanje zasad nisu poznati.

- Ogradili smo ovaj blok i trenutno je u toku istraga o tome odakle je paket, gde je upućen i šta je u njemu bilo - rekli su iz policije.

Radnici pošte su paket uvili u plastičnu foliju i smestili u sef, posle čega ga je policija prebacila u forenzičku laboratoriju.

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA