ŠOKANTNI SNIMAK: Jevrejski naseljenici pucali u palestinske civile naočigled vojnika (VIDEO)

Palestinac (24) pogođen je u glavu i prenet u bolnicu u stabilnom stanju. Obe strane krivicu za nerede prebacuju jedna na drugu

  • 1

Jevrejska organizacija za ljudska prava "Becelem" objavila je video snimak na kome se vidi kako jevrejski naseljenici pucaju na Palestince na Zapadnoj obali, dok vojnici stoje skrštenih ruku.

"Becelem" navodi da je jedan 24-godišnji Palestinac pogođen u glavu i da je prenet u bolnicu u stabilnom stanju. Organizacija tvrdi da snimak podstiče ozbiljne sumnje da vojnici nisu ništa učinili da spreče pucnjavu, prenose agencije.

Sve je počelo kada je grupa jevrejskih nasljenika iz obližnjeg jevrejskog naselja Icar došla u subotu po podne u palestinsko selo i počela da baca kamenice na seoske kuće i stanovnike i pali travnata polja u blizini. Seoska omladina im se usprotivila i na obe strane su letele kamenice.

Ubrzo potom začula se pucnjava u pozadini i stigli su vojnici koji su stali pored naseljenika. Na snimku se vidi da su dva naseljenika naoružana - jedan ima pištolj, a drugi automatsku pušku "M-16", javljaju izraelski mediji. Vidi se kako upiru oružje u Palestince i kako jedan puca. U incidentu je petoro Palestinaca zadobilo povrede od kamenica.

Becelem je obavestila policiju, zatraživši da se naseljenici privedu zbog napada, a od vojne policije da se povede istraga zbog ponašanja vojnika.

Na osnovu snimka incidenta izgleda da vojnici koji su bili prisutni nisu preduzeli nikakve mere da zaustave naseljenike u bacanju kamenja, paljenju vatre i ispaljivanju pravih metaka na Palestince. Vojnici nisu pokušali da oteraju naseljenike i zapravo su su stajali pored njih, naveo je "Becelem".

Vojni portparol je izjavio da je pucnjava počela za vreme sukoba između naseljenika i žitelja sela Asira al Kiblija i da su obe strane bacale kamenice, a da su bezbednosne snage stigle na poprište sukoba u pokušaju da ih razdvoje.

Takođe je rečeno da se istražuje pucnjava, ali da i da video ne predstavlja ceo incident. Jevrejski naseljenici su rekli da su Paleastinci podmetnuli vatru u njihovim poljima i da to čine treći put zaredom, a da su čuvari naselja pucali jer su bili u životnoj opasnosti.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti nato ameromrzac

    22. maj 2012 | 22:19

    jevrejske zivotinje i vama ce brzo doci kraj!!!!!!!!!!1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA