DUBROVNIK: Katolički sveštenik ubio Marka Kraljevića

Nakon svađe oko proširenja seoskog groblja katolički sveštenik Ivan Sinanović, ubio je predsednika Mesnog odbora Marka Kraljevića

  • 0

Katolički sveštenik Ivan Sinanović noćas je u svojoj kući u selu Banići kod Dubrovnika nakon svađe ubio predsednika Mesnog odbora Marka Kraljevića. Vrlo brzo reagovao je i dubrovački biskup Mate Uzinić koji je razrešio Sinanovića.

Kako izveštava hrvatski portal "Jutarnji.hr", ubistvo se nakon svađe desilo oko dva časa ujutro u sveštenikovoj kući pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Nakon svađe došlo je do fizičkog obračuna u kome je Kraljević umro zbog teških povreda, piše portal. Svađa je izbila oko proširenja seoskog groblja.

Sveštenik Sinanović bio je zanimljiv javnosti, jer je među ostalim bajker, a bio je i duže vreme u sukobu s Kraljevićem, o čemu je za taj list govorio u decembru 2011.

Nakon što je policija uhapsila Sinanovića, koji je zatečen kod tela ubijenog zbog sumnje na ubistvo, dubrovački biskup Mate Uzinić trajno je razrešio Sinanovića svih crkvenih dužnosti, pa mu je do daljnjeg, u skladu s kanonskim propisima, zabranio da obavlja sve radnje svešteničkog reda.

U ime Dubrovačke biskupije izrazio je saučešće familiji ubijenog.

(I.D./Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA