SJENICA: Zaostala dimna bomba povredila dečaka

Roditelji dečaka nisu bili raspoloženi za medije, a prema nezvaničnim informacijama, A.C. im je ispričao da je eksplozivnu napravu aktivirao slučajno, zakačivši je nogom dok je juče prolazio livadom na kojoj je Vojska vežbala

  • 10

Dečak A.C. (17) iz sela Raždaginje na Pešterskoj visoravni pretrpeo je lake telesne povrede kada je eksplodirala dimna bomba zaostala na poligonu na kojem je Vojska Srbije u četvrtak sprovela vežbu “Izvođenje napadne operacije”.

ODGOVOR KOJI JE RASPAMETIO SRBIJU: Evo kako je devojka odbila poziv na maturski bal (FOTO)

Roditelji dečaka nisu bili raspoloženi za medije, a prema nezvaničnim informacijama, A.C. im je ispričao da je eksplozivnu napravu aktivirao slučajno, zakačivši je nogom dok je juče prolazio livadom na kojoj je Vojska vežbala.

- Dečak A.C. javio se Hitnoj pomoći u subotu nešto pre 16 časova. Imao je opekotine na levoj strani tela, zdravstveno je zbrinut, rane su mu sanirane i uz prepisanu terapiju, pušten je na kućno lečenje. Radi se o lakim telesnim povredama – kažu u sjeničkom Domu zdravlja.

O eksploziji na privremenom poligonu Pešter obaveštena je i novopazarska policija koja je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj.

- Policajci su tokom uviđaja pronašli još tri neeksplodirane dimne bombe. Sačinjen je izveštaj i predat Tužilaštvu koje će odlučiti o daljim koracima i o tome da li ima odgovornosti Vojske Srbije zbog toga što teren nakon vežbe nije očišćen – kažu u policiji.

Vojna vežba “Izvođenje napadne operacije”, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, izazvala je burnu reakciju sjeničkog odbora Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) koji ju je ocenio “demonstracijom sile i zastrašivanjem lokalnog bošnjačkog stanovništva”.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Omon

    5. jun 2016 | 22:46

    Sto je dirao? Nije mali 16 god ima. Samo traze povod da se zakuva u Raškoj..

  • Milica

    5. jun 2016 | 21:55

    Sta ce decak na Vojnom poligonu ?

  • predator na grani

    5. jun 2016 | 21:58

    Dimna hahaha u modernijem narodu poznata kao fleška .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA