≫ 

SARADNJA COMTRADE I ALFA BK UNIVERZITETA: Veselin Jevrosimović postao počasni profesor doktor (FOTO)

Alfa BK Univerzitet i kompanija Comtrade potpisali su ugovor koji će studentima te institucije omogućiti najbolju praksu u zemlji. Jevrosimović studentima održao svoje prvo, motivaciono predavanje na temu savremenih tehnologija

  • 0

Predsednik kompanije Comtrade Veselin Jevrosimović postao je danas počasni profesor, a uručen mu je i počasni doktorat Alfa BK Univerziteta u Beogradu. Tom prilikom potpisan je i ugovor između ove dve institucije, a Jevrosimović je studentima već održao svoje prvo, motivaciono predavanje na temu savremenih tehnologija.   

Ispred Alfa BK Univerziteta. titule je predsedniku Comtrade uručila Danica B. Karić, koja je novom članu njihove obrazovne institucije poželela dobrodišlicu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kada smo osnovali Univerzitet davne 1993. godine ideja mog oca, neprevaziđenog vizionara Bogoljuba Karića, bila je da mladim ljudima u našoj zemlji pružimo priliku da steknu kvalitetno obrazovanje uz najbolje uslove kakve su tada imale njihove kolege na prestižnim univerzitetima. U tome smo i uspeli, i sve ove godine trudili smo se da budemo verni sledbenici ideje koju je postavio moj otac. Naša težnja bila je da budemo inovativni, proaktivni i uvek prvi, pratili smo svetske trendove i trudili smo se da iste donosimo u Srbiju. Zašto pominjem svog oca? Zato što je takvih vizionara koji pomeraju granice danas zaista malo ali, ipak, na moje veliko zadovoljstvo postoje. Jedan od njih je, svakako, gospodin Veselin Jevrosimović. Moram priznati da sam danas veoma srećna jer je velika BK porodica brojnija za još jednog vrlo kvalitetnog člana - rekla je Danica B. Karić obraćajući se Jevrosimoviću i dodala da je on čovek koji ne zna za ne.

SRPSKI PROFESOR DOKTOR STIVEN SIGAL: Evo kako je glumcu uručeno veliko priznanje! (VIDEO)

Za rektora Alfa BK Univerziteta prof. dr Milu Popović Živančević današnji dan potvrđuje suštinu funkcionisanja ove obrazovne ustanove, praktično od njenog osnivanja pa do danas.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Meni je kao rektoru posebna čast što ovu titulu dodeljujemo gospodinu Jevrosimoviću, kao i sama činjenica da je odlučio da nam se pridruži. Uključivanjem njega u sistem imamo šansu da na najbolji mogući način pokažemo kako nauka ože svakodnevno da se primenjuje u praksi. Dodeljivanje počasnog profesora i doktorata u oblasti informacionih tehnologija i sistema, upravo potvrđuje činjenicu da Alfa BK Univerzitet nastavlja da poštuje ono što je naša tradicija, da koristimo najnovija dostignuća - kaže prof. dr Popović Živančević.

Ona dodaje da ovaj univerzitet skoro više od dve decenije na ovakav i sličan način osluškuje ono što su i potrebe poslovnog sveta.

Nakon primljenih titula i potpisivanja ugovora između Alfa BK univerziteta i kompanije Comtrade, Jevrosimović je studentima Alfa BK održao motivaciono predavanje na temu biznis tehnologija u kokvoru kog ih je upoznao sa nastankom i razvojem svoje kompanije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

VESELIN JEVROSIMOVIĆ: Modularni telefoni su budućnost

On je, takođe, uzvratio zahvalnost Alfa BK Univerzitetu i porodici Karić na ovoj počasnoj tituli.

- Ovo je veliko priznanje za mene, veliko priznanje za moju kompaniju, i još veći podstrek da nastavimo još bolje i sa još većim entuzijazmom da radimo. Takođe, želim da im se zahvalim i za intezivno podržavanje razvoja IT tehnologije na ovim proistorima - rekao je Jevrosimović koji je otkrio šta je sve potrebno za posao kojim se on i njegova kompanija bave:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Za ovaj posao kojim se ja bavim potrebno je nekoliko stvari. Prvo, da biste se bavili informacionim tehnologijama možete da imate novca koliko god želite, međutim, ako nemate znanje, nećete uspeti. Druga i osnovna stvar koja je vrlo bitna jeste strpljenje. Uspeh ne dolazi preko noći već se do rezultata dolazi marljivim i strpljivim radom, i treće, bitna je vizija.

Potpisani ugovor između Alfa BK Univerziteta i kompanije Comtrade, studenti ove ustanove moći će da obavljaju stručnu praksu u Comtrade, a najbolji će imati i mogućnost zaposlenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA