NA SRPSKU CRKVU U ZAGREBU BAČENA FARBA: Vandali pokušali da oskrnave Saborni hram

Nepoznati vandali su pored glavnih ulaznih vrata u Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg pokušali da napišu određeni sadržaj na fasadi hrama

  • 39

Nepoznati počinitelj ili počinitelji danas su kantom plave boje, pored glavnih ulaznih vrata u Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu pokušali da napišu određeni sadržaj na fasadi hrama.

 

- Očigledno ometeni u svojoj nameri bacili su boju na hram ostavivši za sobom materijal kojim su oštetili fasadu hrama. O ovom nemilom događaju odmah je obaveštena nadležna policijska stanica - navodi se u saopštenju Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

 

Kako se dodaje, taj incident dogodio se tokom prepodneva, između 8.45 i 9.15 sati i njime su želeli da ostave poruku i da se nanese materijalna šteta Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

 

JOŠ JEDAN OTVOREN POZIV NA LINČ SRBA U HRVATSKOJ: Stravičan i uznemirujuć grafit u Zagrebu! (FOTO)

 

- Nažalost, iako površinu Cvjetnog trga, jednog od centralnih gradskih površina, pokrivaju kamere video-nadzora, još uvek nismo dobili izveštaj nadležnog tela o izvršiocu ili izvršiocima ovog nedela - dodaje se u saopštenju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danas

    6. jun 2016 | 22:58

    Našli se sad ljudi kritizirat i vrijeđat cijelu naciju. Prvo ovo nije srpska crkva nego pravoslavna. Drugo našlo se par vandala (nemogu reć drugi naziv zbog ove stranice) i bacili farbu. Kada vaši auti dođu nama nađe se neki čovjek koji nema mozga pa počne da gađa kamenjem zato što eto evo Srbina. Al da sad ja dođem u Bg našao bi se isti takav čovjek i isto to napravio (znam iz iskustva).

  • Nikola K Bgd

    6. jun 2016 | 22:21

    Ovi ne ispunjavaju elementarne uslove za clanstvo u Africkoj, a kamoli Evropskoj uniji... Sto brisel tolerise ove varvare? Tamo samo sto nema kanibaliznma, ali sudeci po zadnjim grafitima ni to nije daleko(konkretno: "Naprolece kad procveta vrba, radit cemo paprikas odd Srba.")

  • Dаbić

    6. jun 2016 | 22:54

    Od svih srbа,srbi rimokаtolici tzv.hrvаti su nаjgori..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA