TUGA U HRVATSKOJ: Očuh silovao ćerku, tukao je i maltretirao. Majka je uradila nešto još gore!

Majka devojčice sve je uveravala da nije odgovorna za zlostavljanje, baš kao ni njen partner kojeg je slepo branila dok se on, ipak, čudio kako to da i ona nije uhapšena zajedno s njim

  • 10

Mladu majku (20) optužili su i da je vlastitu ćerku (2) šamarala, tukla, udarala nogom u stražnjicu, grizla je i omalovažavala.

DEVOJČICA (2) OPERISANA ZBOG POVREDE POLNOG ORGANA: Majka tvrdi da je pala, očuh uhapšen!

Kad je u javnost krajem 2015. dospela vest o slučaju zlostavljane dvoipogodišnje curice u okolici Bjelovara, koja je u bolnicu primljena sa povredama genitalija, sve oči bile su uprte u 25-godišnjeg očuha D. P.

U isto vreme, majka devojčice sve je uveravala da nije odgovorna za zlostavljanje, baš kao ni njen partner kojeg je slepo branila dok se on, ipak, čudio kako to da i ona nije uhapšena zajedno s njim. Nakon pola godine, tužioci iz Bjelovara podignuli su protiv mlade majke optužnicu smatrajući da je pune dve godine, tačnije od 1. januara 2014. do 26. novembra 2015., fizički zlostavljala ćerkicu iako je bila "svesna da time ugrožava i nepovoljno utiče na celokupan psihofizički razvoj".

Foto: Wikimedia /  Fraxinus Foto: Wikimedia / Fraxinus

Tužiteljstvo smatra da je mlada majka u odgoju deteta koristila neprimerene metode. Šamarala ju je i tukla rukama po glavi i telu, udarala je nogom po stražnjici, grizla je po rukama i omalovažavala je govoreći joj pogrdne reči. Terete je i da kobnog 26. novembra nije preduzela ništa da bi sprečila partnera, koji nije biološki otac devojčice, da ne tuče dete kojem je priuštio hematome po licu, glavi i telu. A pravu jezu izaziva to što supruga isti dan partnera nije sprečila da se seksualno iživljava nad curicom.

- Usled takvih majčinih propusta u odgoju i brizi, devojčica pokazuje naznake emocionalne i odgojne deprivacije, zbog čega je u cilju zaštite žurno izdvojena iz i porodice i rešenjem bjelovarskog Opšinskog suda u Daruvaru poverena na brigu Dečijem domu u Nazorovoj - kaže tužiteljstvo.

- Dete nisam grizla, ritala ni šamarala ja, nego je to činila suprugova četvorogodišnja sestra. Ona je moje dete grizla kao pas. Ništa nisam mogla da učinim jer to dete nije moje. Nisam je mogla da je tučem pa sam upozoravala supruga i svekrvu da je to što četvorogodišnjakinja radi mom detetu životinjski i da može prouzrokiovati rak kože. A oni su samo govorili da ja izmišljam. Ćerka mi je znala imati ugrize po rukama sve do krvi. Svekrva i svekar mrze me baš kao i moju ćerku, jer ona nije dete njihoog sina. Zašto nisam ništa preduzela? Nisam osoba koja bi se odmah svađala čim se deca malo počupaju. Verovatno su sve to suprugovi roditelji natovarili meni. Kad je suprugova sestrica grizla moje dete i po četiri puta na dan, kupovala sam masti i plakala. Jednom sam anonimno nazvala Centar za socijalnu brigu. Obećali su da će doći. Čekala sam ih, ali nisu došli. Ništa dalje nisam preduzimala, jer sam mislila da će se sve smiriti. I moj muž me mrzi. On voli samo svoju mamu - pravdala se pred tužiteljima osumnjičena majka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Priznala je da je partner jednom istukao njenu kćerku, ali "zbog smešnog razloga".

- Dvaput ju je ošamario. Rekla sam mu da se smiri, pa me pitao želim li da mi ubije ćerku. Bacio ju je na krevet pa je potrbuške pala na stranicu kreveta i verovatno se tada rasekla. On je lud čovek. Pokušala sam da ga zaustavim s leđa, a kasnije kad sam malu tuširala, videla sam rasekotinu između genitalija i guze iz koje je krvarila. Nazvala sam Hitnu i otišla u bolnicu gde je dete operisano i šivano. Tada nije bio pijan, ali sam čula da se znao drogirati. Dve nedelje pre tog događaja, srušio se na i možda negde udario glavom - tvrdila je dalje osumnjičena.

Dodala je da je muž tog dana u bolnici rekao da je dete palo niz stepenice. U prilog joj ne idu medicinska i dokumentacija Centra za socijalnu brigu, ali ni rešenja sudova iz kojih proizlazi da je zlostavljala dete i propuštala dužnu brigu, što je rezultiralo teškim povredama deteta.

(Telegraf.rs / Izvor: Jutranji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jela

    9. jun 2016 | 18:06

    sve se nekako moze zanemariti, i kradja i prevara, pljacka ali onaj ko siluje tako malo stvorenje, zaista treba biti likvidiran, od takve osobe na svetu niko nema koristi, ni drzava ni familija, da sam ja neko, ali nisam, i ostalo je samo da se zgrazam i apelujem na drzavu da za ovakve monstrume uvede smrtnu kaznu.

  • Мира

    10. jun 2016 | 00:12

    UŽAS za takve monstrume mora da postoji smrtna kazna. Ovakva iživljavanja nad malom decom i batine od strane majke su za najtežu osudu i kaznu. Jadno malo stvorenje preživelo je golgotu , a budućnost tako mučenog deteta će biti puno bola i patnje. Smrtna kazna za oboje. Majka nije ništa bolja jer je povređivala dete. Tako malo slatko čedo zaslužuje samo poljupce od strane roditelja a batine nikada. Molimo pravosuđe da donese zakon o vraćanju smrtne kazne.

  • JM

    10. jun 2016 | 10:04

    Svakome Bog da djecu! Nazalost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA