SPASIMO RAMBA, UGINUĆE U SEPTIČKOJ JAMI: Neobična priča o jazavcu koja je digla Srbiju na noge! (FOTO)

- Ovde ima mnogo kerova, pred kojima se verovatno dao u beg i upao u jamu. Želim da mu pomognem, da ga spasimo i vratimo u prirodu. Ako ostane ovde, bojim se da će ga neko ubiti - rekao je Novica Jocić koji svakodnevno Rambu donosi hranu i vodu

  • 3

Novica Jocić iz niškog sela Vrtište, već pet dana brine o jazavcu po imenu Rambo, koji je upao u septičku jamu u izgradnji na tamošnjem fudbalskom igralištu.

- Došao sam sa prijateljem kako bismo izbetonirali jamu kada sam ugledao jazavca. Bio je izgladneo i žedan, ko zna koliko je vremena jadnik tu proveo. Otrčao sam u selo, uzeo kukuruz i vodu, nahranio ga i napojio. Sada svakodnevno dolazim i brinem o njemu, ali mu ovde nije mesto, ako ostane, uginuće - kaže Jocić.

On pretpostavlja da se mali Rambo tu sakrio kada je bežao od pasa.

- Ovde ima mnogo kerova, pred kojima se verovatno dao u beg i upao u jamu. Želim da mu pomognem, da ga spasimo i vratimo u prirodu. Međutim, ne znam kako to da izvedem. On je iskopao dve rupe iz kojih povremeno izlazi i sunča se. Trebalo bi nekako zatvoriti te rupe da bismo ga uvatili i zbrinuli ga. Ako ostane ovde, bojim se da će ga neko ubiti - zabrinut je Novica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Međutim, predsednik udruženja ZOO planet Dušan Stojanović koji se bavi zbrinjavanjem ugroženih životinja, kaže da razloga za brigu nema i da će se jazavac spasiti sam.

- Bilo bi za njega opasno da je ta jama izbetonirana jer onda ne bi imao kud. Kako su zidovi jame od zemlje on je sebi tu napravio zaklon, a odatle će prokopati dalje kanal i izaći na drugom mestu. Ostaje tu jer dobija hranu, inače bi već otišao - objasnio je Stojanović.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA