VAŽAN DAN ZA NOVI SAD I SRBIJU: Potpisan ugovor za drugu fazu izgradnje NAUČNO-TEHNOLOŠKOG PARKA UNIVERZITETA

Gradi se zgrada od 29.000 kvadrata, od čega će 10.000 kvadrata biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, i ovo je jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjih desetak godina

  • 1

U prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića potpisan je ugovor sa izvođačem radova za II fazu izgradnje Naučno-tehnološkog parka Univerziteta u Novom Sadu. Potpisnici ugovora bili su dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, direktor JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić i potpredsednik "Italiana Costruzioni“ Luka Navara.

RAĐA SE LEPŠI NOVI SAD: Obnavlja se putna infrastruktura na RIBARSKOM OSTRVU

- Gradi se zgrada od 29.000 kvadrata od čega će 10.000 kvadrata biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka, a ostatak prostora namenjen je kompanijama koje su proizašle iz našeg fakulteta i koje će tu zaposliti još oko 3.000 novih inženjera. Izgradnja ovog objekta je izuzetno značajna jer će doprineti zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru koji su potrebni tržištu. Reč je o najznačajnijem trenutku u istoriji Fakulteta, i zato smo uspeli da prevaziđemo sve izazove. Upravo je potpisan završni dokument u okviru ovog projekta, a od direktora kompanije "Italiana Costruzioni“ dobili smo informaciju da će izgradnja početi u prvoj polovini jula – rekao je prof. dr Rade Doroslovački i zahvalio se gradonačelniku na podršci prilikom rešavanja brojnih važnih pitanja tokom realizacije prethodnih faza projekta.

Gradonačelnik Miloš Vučević čestitao je potpisnicima na velikom poslu koji su ugovorili.

- Drago mi je da je Univerzitet dobio podršku i od JUP-a i od resornog ministarstva. Ovo je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjih desetak godina koja je vredna oko 12,6 miliona evra. Realizacijom ovog projekta dobijamo novo, veliko gradilište u Novom Sadu, i nova radna mesta nakon završetka radova. Nadam se da će biti ispoštovani ugovoreni rokovi i da ćemo polovinom 2018. godine dobiti impresivno zdanje gde će se mladi ljudi školovati, raditi i stvarati nove vrednosti na putu ekonomskog oporavka našeg grada i naše države – naglasio je Vučević.

Foto: Promo Foto: Promo

ŠTRAND JE JEDNAKO DOSTUPAN SVIM GRAĐANIMA: Gradonačelnik protiv komercijalizacije gradske plaže Novog Sada

Direktor JUP Istraživanje i razvoj d.o.o. Beograd dr Goran Kvrgić rekao je da je izgradnja naučno-tehnološkog parka najveći projekat koji Jedinica za upravljanje projektima sprovodi i da će angažovati sve kapacitete kako bi rok za realizaciju bio ispoštovan.

Potpredsednik "Italiana Costruzioni“ Luka Navara zahvalio se na srdačnom prijemu ističući da mu je velika čast što Kompanija učestvuje u realizaciji tako značajnog projekta za Univerzitet u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Op tvrc

    9. jun 2016 | 15:15

    Odlično podrzavamo ali dajte zavrsite urgentni sentar, bolnicu u S. Kamenici ili Žeželjev most koji od 99 nije uradjen...doslo je do promene vlasti na nivou Vojvodine i sad odrzite obecano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA