Prvi koncert za Srbe u Prištini posle 2004. godine!

Braća Teofilović izveli jednočasovni program u delimično obnovljenom hramu Sveti Nikola u Prištini što je, prema rečima paroha Steva Mitrića, samo mali korak da se maldima pokaže kako je grad izgledao pre ratnih sukoba

  • 0

U Prištini su sinoć u delimično obnovljenom pravoslavnom hramu Sveti Nikola koncert održali braća Teofilović, što je prvi kulturni događaj za Srbe u tom gradu od 2004.

Braća Ratko i Radiša Teofilović izveli su jednočasovni program, a oko pedesetak mlađih interno raseljenih Srba koji od 1999. žive u selima oko Prištine sa vidnim uzbuđenjem je pratilo izvođenje tradicionalnih pesama.

Paroh prištinski Stevo Mitrić rekao je da su on i prvi prištinski paroh Darko Marinković uz pomoć nekoliko predstavnika nevladinih organizacija juče, na dan slave crkve Svetog Nikole u Prištini, pokušali da "malo oplemene život Srba" u tom gradu. Nastup braće Teofilović je, kako je kazao, samo mali korak u pokušaju da se mladim interno raseljenim Srbima, kao i onima koji su ostali i žive u Prištini, ukaže na to kakva je Priština bila nekada, pre ratnih sukoba.

Mitrić je najavio i da će u porti crkve svetog Nikole u Prištini uskoro biti otvorena i izložba radova mladih umetnika.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA