INDONEŽANSKA NOĆ KULTURE: Boje, ples i teatar daleke zemlje u Narodnom pozorištu

Ovim kulturno-umetničkim performansom posetiocima će se približiti kulturno bogatstvo različitih regija u Indoneziji

  • 1

Ambasada Indonezije u Beogradu sutra će organizovati kulturnu manifestaciju u Narodnom pozorištu, sa ciljem da promoviše ples, teatar, lepotu i boje ove zemlje.

Otvorena nedelja indonežanske kuhinje u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Noć kulture započinje performansom "Boje Indonezije", a u pitanju je jedna je od ukupno tri dela promotivnog programa koji se od 28. maja do 15 juna dešava u glavnom gradu Srbije.

Ovom događaju prethodila je Indonežanska kulinarska nedelja, koja je organizovana u Mariot hotelu, dok će sledeća aktivnost ambasade Indonezije biti održavanje Batik modnog šoua u njihovim prostorijama 15. juna 2016. godine.

(VIDEO) BEOGRAĐANKA PROBALA INDONEŽANSKI PLES I SVE ODUŠEVILA: Kada je vidite kako igra, i vi ćete probati isto!

U noći kulture nastupiće dve indonežanske tradiconalne plesne grupe, Gamelan i Angklung, a podršku modnom događaju sledeće nedelje daće i Indonežanska poslovna asocijacija žena (IWAPI).

- "Boje Indonezije" kazuju priču o iskustvima sa putovanja, koje počinje u Džakarti, a završava se u Sumatri. U pitanju je igra senki, a dve lutke - Semara i Devi Sria - pomeraće Ana Popović, koja je veštinu stekla zahvaljujući jednogodišnjoj školarini indonežanske vlade - rekli su iz ambasade i naglasili da će se ovim kulturno-umetničkim performansom posetiocima približiti kulturno bogatstvo različitih regija u Indoneziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA