FRAJERI, TRK OVAMO: U OVOM mestu u Srbiji ima NAJVIŠE ŽENA NA JEDNOG MUŠKARCA!

Statistička mapa brojnosti polova pokazuje da je jači pol malobrojniji u većini opština u Srbiji

  • 22

U demografskoj slici Srbije žene dominiraju! Prema podacima iz 2014. godine, žena je u Srbiji za oko 200.000 više nego muškaraca. Pripadnice lepšeg pola brojnije su i u niškoj opštini Medijana, gde na jednog muškarca dođe 1,1 dama. Ako izuzmemo beogradsku opštinu Vračar, ovo je srpska opština sa najviše žena. 

U ovom gradu svaki muškarac ima po TRI ŽENE, sramota je ako ima samo jednu (VIDEO)

Kako pokazuju podaci popisa stanovništva iz 2014. godine, u ovoj opštini živi 85.555 stanovnika, a od toga 45.436 žena, i 40.119 muškaraca. Prema tome, muškarci, ovo je verovatno jedno od mesta u Srbiji gde možda možete da nađete svoju drugu polovinu. Ako ništa drugo, s obzirom da u ovom mestu ima 5.317 žena više, verovatnoća je veća.

Inače, statistička mapa brojnosti polova pokazuje da je jači pol malobrojniji u većini opština u Srbiji. Ove podatke dao nam je Republički zavod za statistiku, a prema njihovim rečima, situacija u Srbiji je takva jer žene duže žive, i to otprilike 2,5 godine.

- Životni vek žena je duži, zato ih u Srbiji ima više, a ova opština je najbrojnija kada su pripadnice lepšeg pola u pitanju - rekli su za Telegraf iz Republičkog zavoda za statistiku.

U ovom gradu svaki muškarac ima po TRI ŽENE, sramota je ako ima samo jednu (VIDEO)

Gradska opština Medijana jedna je od ukupno pet gradskih opština osnovanih još u oktobru 2004. godine podelom administrativnog područja Niša. Prema površini od 16 km2 je najmanja, a po broju stanovnika najveća gradska opština.

Prosečna starost i žena i muškaraca u Srbiji - 42,2 godine, koliko je pokazao popis, najveća je od Drugog svetskog rata. Građani Srbije najmlađi su bili na prvom posleratnom prebrojavanju 1948. godine, kada je iznosila nepunih 29 godina. Od tada je u neprekidnom usponu, a najveći skok napravljen je u periodu između 1981. i 1991. godine, kada je stanovništvo bilo starije za cele četiri godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kan tengri

    13. jun 2016 | 21:13

    U Banjaluci ima najvise zena na jednog muskarca u Srbiji. Netacna vam informacija. :)

  • Marko Jagodinac

    13. jun 2016 | 21:43

    Zasto na glasanju pise "Ne,ja sam iz Beograda"?? Zar samo Beograd postoji osim Nisa???

  • Gracanin

    13. jun 2016 | 22:08

    Radjaj sinove idi drugome.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA