TRAGOVI KRVI PRONAĐENI U KOLIMA MARJANOVIĆA? Da li je na pomolu veliki obrt u istrazi ubistva pevačice?

- Ukoliko se izolovani tragovi krvi poklope sa DNK Jelene Marjanović, to će biti značajan dokaz za policiju. Krv je takvog sastava da ne može čak ni varikinom, niti drugim sredstvima da se otkloni - naglašava kriminolog Zlatko Nikolić

  • 99

Posle 73 dana od misterioznog ubistva pevačice Granda, Jelene Marjanović, policija je otkrila novi trag u istrazi. Naime, uzorcima koji su uzeti iz automobila porodice Marjanović, forenzičari su uspeli da izoluju tragove ljudske krvi, piše Informer. U policiji objašnjavaju da su tragovi krvi"izolovani" posle 73 dana istrage, zbog toga što su automobili bili oprani i čišćeni varikinom, pa je to znatno usporilo istragu.

OBRT U ISTRAZI, ZORAN MARJANOVIĆ UHVAĆEN U LAŽI: Muž ubijene pevačice na nasipu nije bio sa Janom?

Zbog ovog traga tužilaštvo je naložilo ponovno saslušanje svih Marjanovića, koji ma će biti ponuđeno testiranje na poligrafu.

Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

- Istraga nije stala i svaki dan imamo nova saznanja i indicije za razrešenje ubistva. Na samom početku istrage, članovima porodice smo zaplenili neke lične stvari, radi ispitivanja. Među njima i automobile marke"jugo", "mercedes", kao i obuće, tepihe, Zoranovu vazdušnu pušku - objašnjava izvor iz tužilaštva.

On je dodao još i to, da su na uzorcima uzetim iz automobila pronađeni tragovi ljudske krvi, koji ne moraju da imaju veze sa  zločinom.

- Podsetiću vas da je policija veštačenjem stvari iz kuće Marjanovića, utvrdila da su sve stvari, zidove i pokućstvo prali varikinom. To je tada bilo sumnjivo, ali bez ijednog materijalnog dokaza nismo mogli da reagujemo - priča izvor blizak istrazi.

Kriminolog Zlatko Nikolić ističe da bi novi tragovi mogli biti od krunskog značaja za rešavanje slučaa.

- Ukoliko se izolovani tragovi krvi poklope sa DNK Jelene Marjanović, to će biti značajan dokaz za policiju. Krv je takvog sastava da ne može čak ni varikinom, niti drugim sredstvima da se otkloni - naglašava Nikolić.

JELENIN DEVER U PANICI: Plaši se da će ga optužiti za pevačicino ubistvo zbog slika na Fejsbuku (FOTO)

Takođe i kriminolog Marko Nicović kaže da ovakav trag može da bude prekretnica u istrazi.

- Očigledno da je bilo propusta na početku, i da uviđaj nije bio toliko detaljan. Ako se otkrije ome tragovi krvi pripadaju, to će da suzi krug ljudi, osumnjičenih za ubistvo, a to je ozbiljan obrt u istrazi - ističe Nicović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • juka

    13. jun 2016 | 08:46

    Mlacenje prazne slame i beskonacno pisanje po novinama bez ikakvog rezultata i pomaka u istrazi vec vise od 2 meseca.TRALJAVO SVE RAĐENO ILI NESTRUČNO.

  • suza

    13. jun 2016 | 09:56

    jedno pitanje ko normalan i bez razloga pere auto varikinom?

  • ĆupričaninSWE

    13. jun 2016 | 08:44

    Taj auto je (pretpostavljam) godinama u posedu porodice Marjanović. Čak i ako se dokaže da je njena krv, kako dokazati od kada datira i ima li veze sa zločinom? Šta bi sa onim, što je rekao premijer, neposredno pred izbore "ne objavljujte ime ubice pre ponedeljka" ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA