≫ 

Ovo je PRAVA ISTINA o profesorki SOLO PEVANJA koju su STUDENTI razapinjali NA KRST (FOTO) (VIDEO)

Istina koja se krije iza spota i pesme je divna, humana i fascinantna

  • 8

Katarina Jovanović, profesorka koju su zbog pesme "Čaša tvog života" studenti u Srbiji razapeli na krst, u izjavi za Telegraf otkriva istinu o tome šta se krije iza video-snimka i pesme. Važno je napomenuti da je ova uvažena operska pevačica i profesorka solo pevanja i glumica. Multitalentovana je umetnica čiji uspesi prevazilaze granice Srbije, dobitnica mnogih nagrada i priznanja, kao što je nagrada francuskog Ordena viteza umetnosti. Važi za jedan od najekspresivnijih glasova na operskim i koncertnim podijumima Evrope.

Bila je umetnička direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Vanredni profesor je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde predaje klasično solo pevanje. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja: prve nagrade i nagrade publike na takmičenju Montserrat Caballe, Nagrade za najboljeg mladog umetnika UMUS-a itd. Takođe je bila finalista takmičenja OPERALIA u Vašingtonu. Dva puta je bila nominovana za najvažniju francusku muzičku nagradu Victoires de la musique.

Katarina Jovanović je, od maja 2013. godine, nosilac ordena Viteza umetnosti i književnosti francuske vlade (Chevalier des Arts et des Lettres).

Zbog OVE pesme studenti u Srbiji RAZAPELI su na krst svoju PROFESORKU! (FOTO) (VIDEO)

Spot za pesmu "Čaša tvog života" u kom diva Jovanović peva izazvao je gnev među studentima koji nisu očekivali da njihova profesorka solo pevanja peva muziku, kako oni kažu, treša, šunda i kiča. Jedni studenti su bili na njenoj strani, drugi su je osuđivali, a istina o ovoj pesmi je fascinantna.

- Ja sam operska pevačica i profesor, ali i kompletan izvođač. Kao glumica svoju karijeru počela sam u JDP-u. Glumom sam se bavila sve do 1997, od tada je moja karijera krenula u pravcu opere. Video-spot je izvučen iz konteksta, snimak je isečen i postavljen na drugi kanal na Youtube. Svako ko je video taj snimak, nije znao o čemu se radi. Navodni studenti koji su se pobunili, zapravo i nisu studenti. To je neka prljava kampanja koja se vodi protiv mene jer biti umetnik u Srbiji nije lako. Pogotovo ako ste priznati umetnik. Pokušali su da srozaju moj ugled, ali Fakultet je stao ispred mene i zaštitio me - počela je priču za Telegraf Katarina Jovanović.

Ovo je spot koji je u zabludu doveo mnoge ljude.

Na pitanje da otkrije kojim povodom su spot i pesma rađeni jer je očigledno da je pesma parodija, rekla je:

- Pesma "Čaša tvog života" rađena je za seriju za decu koja će se emitovati na RTS-u u režiji čuvenog Milutina Petrovića. Serija će se truditi da pomogne deci koja žive sa strahovima i učiće ih kako da ih pobede. Sva deca imaju strahove: strah od mraka, strah od karakondžula i strah od vršnjačkog nasilja. Ova serija će im pomoći da pobede svoje strahove. Lik Lepe Seke koji igram privukao je pažnju javnosti na potpuno pogrešan način. Mi se svemu tome ismevamo i želimo da deca pobede Lepu Seku, odnosno karakondžulu. Ti studenti, koji zapravo to i nisu, želeli su da me stave na stub srama ne shvatajući da ja nemam čega da se stidim i da je gluma moj primarni poziv. Nisu ni slutili da je pesma rađena za ovu divnu i humanu seriju.

Na zvaničnom Youtube kanalu reditelja Milutina Petrovića u opisu ovog video-snimka piše:

- Ovo je parodija na džiberske grandshow, turbofolk pesme i spotove. Video je postavljen na Youtube za potrebe snimanja jedne scene serije "Plaško Hrabrović uzvraća udarac" u produkciji RTS-a. Naša operska diva Katarina Jovanović je ljubazno ustupila svoj glas i glumački talenat za potrebe edukovanja dece šta je neukus i šund.

Na ovom snimku možete saznati više o Katarini Jovanović.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bube

    14. jun 2016 | 09:55

    Najlaprdiviji su oni koji ni ne pročitaju ceo tekst,samo naslov,a komentarisu i daju mišljenja.Kamo lepe sreće, da je makar pola srpskih žena, kao ova Diva!

  • Dragan

    14. jun 2016 | 19:03

    Malo duže pamtim, pa kad procitam ovaj tekst koji ima u izvesnoj meri sukob sa istinom, prinudjen sam da napisem komentar. Sve navedeno o gospođici Jovanović je istina, međutim ako pomenemo samo cinjenicu da je to biografija koja je pocela daleke 1996 godine i nazalost zavrsila se pocetkom 2000 godine, priznacete drugacije je posmatramo. Za poslednjih 16 godina ova gospodjica je odrzala nekoliko koncerata u inostranstvu, bila godinu dana direktorka opere i za to vreme samo ona igrala naslovne uloge, a sto je najtragicnije kao profesor prozvela 5 studenata. Prst na celo, pa razmislite kad procitate tekst. Dragan

  • Sobodan N

    14. jun 2016 | 21:50

    U ovoj prici ima kontradiktornosti mnogo. Muzičar sam po profesiji i nema teorije da bi me neko nagovorio cak ni u "edukativne" svrhe da snimim ovako nesto. Ali ostavimo metode edukacije po strani. Zasto koleginica dozvoljava sebi da ismeva pevace narodne muzike, a onda ode i odrzi koncert u slavu Sabana Bajramovica. Zaista se ne cudim sto je predmet rasprave i naravno da iza ovoga ne stoje studenti, vec kolege kojima smeta da se iza ordenja, odlikovanja, nagrada i navodnih uspeha krije tezgaros muzicki kome sve to nije dosta vec ona nadje za shodno da kritikuje izvidjace narodne muzike. Takvo je vreme doslo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA