KLASA DA SE SMRZNEŠ: Manda bio među ovih 12 VELIČANSTVENIH na studijama!

Moja generacija je imala dosta sreće, rano smo počeli da ulazimo u projekte. Kao i svaka klasa, dobro smo se družili i držali, preporučivali jedni druge gde god je to bilo moguće

  • 9

Milorad Mandić Manda,  glumac koji je preminuo na sceni 15. juna u UK "Vuk Karadžić" tokom predstave "Petar Pan", studirao je u klasi Vladimira Jevtovića i često se prisećao vremena studiranja i druženja na klasi.

(VIDEO) Tužna godina za srpski film

Biće upamćen po maestralnim ulogama koje su ostavile traga u srpskoj kinematografiji. Bio je upravnik pozorišta "Boško Buha", veliki humanitarac, zabavljač i veliki čovek.

Kada se prisećao svojih studentskih dana, posebno se sećao prijateljstava sa kolegama sa klase. Nikada pre, a veruje se ni posle, nije se dogodilo da cela generacija, svih dvanaestoro, napravi velike glumačke karijere.

VELIKANI NA OKUPU: Manda stigao u "Kafanu kod besmrtnih" (FOTO)

Na njoj su pored Milorada Mandića Mande bili i Dragan Petrović Pele, Dragan Bjelogrlić, Mirjana Joković, Vesna Stanojević, Boda Ninković, Vesna Trivalić, Srđan Žika Todorović, Branka Pujić, Darko Tomović, Tatjana Venčelovski, Dušanka Stojanović.

MANDA-ZA-FB

Prisećao se kako su izgledali njegovi prvi dani na Akademiji.

MNOGO SE NERVIRAO ZBOG STAMBENOG KREDITA: Detalji tragične smrti Milorada Mandića Mande

- Prvog dana na Akademiji, kada sam shvatio da treba da provedem dvanaest sati na predavanjima, časovima, vežbama, baletu, scenskom pokretu, dikciji i svim ostalim predmetima, nije mi bilo dobro. Jer, gluma nije samo igra, nego i učenje istorije pozorišta, filma, psihologije, sve su to zahtevni predmeti. Moja generacija je bila imala dosta sreće, rano smo počeli da ulazimo u projekte. Kao i svaka klasa, dobro smo se družili i držali, preporučivali jedni druge gde god je to bilo moguće. Ipak, za sve nas je to bilo vrlo stresno. Kako da ne bude kad shvatiš koliko ljudi svake godine završi fakultet, koliko ima pozorišta i onih koji su već tamo zauzeli mesta, i koliko malo šanse da se uključiš u neki rad, da dobiješ pravu ulogu, da se pozabaviš nekim karakterom. Sporedne uloge nismo računali - napisao je Manda o sebi na sajtu pozorišta "Boško Buha", čiji je upravnik bio.

Printskrin: Youtube/aleksandarsunday/3K Printskrin: Youtube/aleksandarsunday/3K

SUNCE, KAKO SE ZOVEŠ? MIĆALOVIĆ SLOBODA! Imala je 9 godina kad je upoznala Mandu, a juče je probala da mu spasi život! (VIDEO)

Ovu generaciju uvaženi profesor FDU Vladimir Jevtović opisivao je svojevremeno kao "klasa da se smrzneš".

- Bili su toliko jedinstveni, pa su recimo na trećoj godini odlučili da ne prikažu pola ispita za mjuzikl „Kosa". Sada mogu da priznam: tako jedinstveni bili su jači od mene. Anegdota iz tog perioda ima bezbroj. Još pamtim njihove improvizacije „Kupe u vozu". Sećam se jedne vežbe koja je umesto sedam minuta trajala više od sat vremena. Studenti sa Ljubljanske akademije dolazili su ilegalno na časove da prate njihove improvizacije. Tu su naučili da budu duhoviti, dramatični, nepredvidljivi, brzi, efikasni, šarmantni jednom rečju. Bila je to turbo klasa! - rekao je u intervjuu za Press 2009. njihov  profesor na klasi FDU Vladimir Jevtović.

SRBI SU NAJSTARIJI NAROD NA SVETU: Ovo je najjača Mandina scena! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Napišite nam u komentarima koji je vaš omiljeni glumac ili glumica sa ove klase.

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA