Sestra Milke Forcan založila kuću od 100.000 evra za slobodu!

Smiljka Mileusnić Adžić, koja je optužena da je podstrekivala da se posao u vezi s vakcinama dodeli "Jugohemiji", naći će se do kraja nedelje na slobodi

  • 0

Viši sud u Beogradu juče je prihvatio da upiše na ime jemstva hipoteku na kuću bivše direktorke "Jugohemije" Smiljke Mileusnić Adžić,  rođene sestre Milke Forcan, potvrdio je njen advokat Veljko Delibašić.

Vrednost kuće je 100.000 evra, a Smiljka će se do kraja nedelje naći na slobodi. U optužnici protiv Svetlane Vukajlović, nekadašnje direktorke Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, koja je podignuta 14. februara ove godine, stoji da ju je Smiljka Mileusnić Adžić bivša direktorka „Jugohemije“ i rođena sestra Milke Forcan, „podstrekla da posao u vezi s vakcinama dodeli ‘Jugohemiji’“.

- To je apsolutna besmislica. „Jugohemija“ je učestvovala na tenderu i pobedila jer je imala najbolju ponudu, a o tome je odluku donela tenderska komisija, a ne Svetlana Vukajlović - rekao je  Delibašić i dodao da je tačno je da je „Jugohemija“ kupila vakcine po 7,5 evra, a državi ih prodala za 8,5 evra po dozi.

Prema njegovim rečima, „Jugohemija“ je registrovana upravo za kupovinu i prodaju lekova i to je njena osnovna delatnost, a po definiciji preduzeće i postoji da bi ostvarivalo dobit.

(I. M./Izvor: Alo / Foto: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA