≫ 

OVO JE UBIJENI LUKA POPOV, VODIO JE "ŽELJE I POZDRAVE": Šok i neverica posle zločina u Srpskom Krsturu

- Bio je lider u našem selu, posvećen ljudima i meštanima. Ne mogu da verujem da je neko mogao ovo da uradi čoveku koji je svima pomagao. Mnogo smo izgubili, otišao je naš Luka - sa suzama u očima priča njegov prijatelj Radenko

  • 7

Luka Popov (60), opštinski službenik u Novom Kneževcu , ubijen je sinoć u svojoj porodičnoj kući u Srpskom Krsturu. Preme podacima koje je Telegraf dobio od Policijske uprave u Kikindi, beživotno telo Popova pronašao je jutros njegov brat, koji je na nagovor Lukinih kolega otišao do njegove kuće i kada je otvorio vrata zatekao je bratovljevo telo na kojem su bile vidljive povrede.

U Srpskom Krsturu neverica i šok, komšije, prijatelji i rodbina ne mogu da veruju da je neko mogao da ubije Luku Popova koji je važio za dobrog čoveka koji je pomagao svima koji su mu se obraćali. Vidno potresen je i Radenko Cvejanov, Lukin prijatelj iz gimnazijskih dana, koji sa suzama u očima govori sve najlepše o svom komšiji i prijatelju:

-Bio je lider u našem selu, posvećen ljudima i meštanima. Dugo je radio kao umetnički kulturni rukovodilac, a jedno vreme je bio i sekretar u mesnoj zajednici. Ne mogu da verujem da je neko mogao ovo da uradi čoveku koji je svima pomagao. Mnogo smo izgubili, otišao je naš Luka, sa suzama je i vidno potresen govorio Radenko.

UBIJEN SRPSKI VODITELJ: Luka Popov pronađen mrtav u kući, na telu vidljivi tragovi MUČENJA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Još jedan komšija objašnjava da je sa Lukom odrastao i da je dugo godina vodio folklor u selu:

- Kao čovek je bio dobar. Pogledajte njegovu kuću, sve je sređeno, trava pokošena, bio je pedantan i dobar komšija,dobar čovek. Ne verujem da se ovo dešava - u neverici je komšija.

Lukine kolege na poslu u Opštinskoj upravu u Novom Kneževcu, kažu da je bio vredan i dobar radnik.

- Dolazio je pre svih na posao. Bilo nam je čudno kada se nije pojavio, zvali smo ga ali se niko nije javljao, tada smo pozvali njegovog brata koji je otišao do kuće i zatekao njegovo telo - priča za Telegraf službenica u Opštinskoj upravi u Novom Kneževcu koja je želela da ostane anonimna. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako su mediji pisali da je reč o novinaru, saznajemo da je Luka je honorarno radio na Radio stanici u Čoki gde je imao svoju emisiju u okviru serijala "Želje i pozdravi".

Bio je dugogodišnji radnik Opštinske uprave. Iz Policijske uprave u Kikindi potvrdili su ovu vest, uz obrazloženje da će se o detaljima ovog stravičnog događaja saznati nakon uviđaja koji je u toku. Istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu kao i tužilac nalaze se na mestu nesreće.

Telo Luke Popova biće prebačeno sutra na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jevdokija

    17. jun 2016 | 16:43

    Dakle, ja vise nemam reci za sva zlodela koja su napala nas narod - pa kada ce biti nesto lepo u vestima? Samo ubistva, samoubistva, nestanci, nesrece. Nadam se da ce makar ovde biti sve brze rasvetljeno nego u slucaju Jelene. Moje iskreno saucesce celoj rodbini!

  • DRAGANA KOVAČÍĆ

    17. jun 2016 | 16:58

    PO KUCI SE VIDI DA JE SKROMAN ČOVEK,INAČE BI GLEDALI DVORAC A NE OVU SKROMNU KUCU.SAUČESCE

  • Srecica

    17. jun 2016 | 18:04

    Vratiti smrtnu kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA