VRŠNJAČKO NASILJE O KOME PRIČA ČITAV REGION: Pričaj, hoćeš da te nogom puknem? (VIDEO)

Zlostavljanje ovog dečaka prijavljivano je od strane roditelja institucijama sistema u nekoliko navrata

  • 4

- "Ko je najveća pi*ka?", "Koga ti možeš malim prstom ono?", "Jesmo li ti gu*ili mamu sinoć?", "Pričaj, hoćeš da te nogom puknem?" - samo je deo vršnjačkog maltretiranja koje stariji maloletnici N.K. i E.H. sprovode nad nepoznatim dečakom u Sarajevu.

ĐACI U ŠKOLI, IŽIVLJAVAJU SE NAD DRUGARIMA ZBOG "LAJKA" NA FEJSU?! Ovo su JEZIVI razlozi za sve BRUTALNIJE vršnjačko nasilje

Video snimak na kome se čuje verbalno nasilje i vidi devijantno ponašanje objavljeno je na Jutjubu pre dva dana, a ni 48 sati otkako su ga nadležne institucije u Sarajevu primile nema nikakve reakcije!?

- Ovo se sada dešava mom dečaku, a kasnije se to isto može desiti i svakome od nas. On nije fizički ozleđen, ali je pretrpeo veliku traumu - rekla je majka dečaka za Nesavisne.com, koja je o svemu obavestila nadležne institucije.

HOROR U ŠKOLI: Učenici brutalno pretukli devojčicu ispred ostalih đaka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Fondacija „Mahir i Aleksa“ iz Sarajeva upozorava na činjenicu da je snimak najprije postavljen na Youtube i to od strane bosanskih dečaka koji su verbalno zlostavljali žrtvu?!

- Uznemirujući sadržaj prikazan na Jutjubu samo je još jedan među brojnim, ali široj javnosti nepoznatim slučajevima bullyinga, koji tokom zadnjih godina u BiH poprima zabrinjavajuće razmere socio-patološke epidemije. Istovremeno, ovakvo stanje ukazuje na inertnost, nezainteresovanost, nespremnost, ali i neefikasnost našeg policijskog, obrazovnog, pravosudnog i sistema socijalne zaštite, budući da je zlostavljanje ovog dečaka prijavljivano od strane roditelja institucijama sistema u nekoliko navrata! -  navode iz fondacije.

Prema njihovom saopštenju, obratili su se kantonalnoj vladi, ministarstvu obrazovanja i ministarstvu policije KS.

Sa konkretnim slučajem su upoznate i institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH i Ombudsmana za decu RS.

- Unicef poziva nadležne da reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima, ukazujući na potrebu za višim stepenom preventivnog delovanja po pitanju vršnjačkog nasilja u BiH. I ovo je jedna od posljedica dosadašnjeg nedjelovanja ili neadekvatnog djelovanja - saopštili su iz Unicefa u BiH, odakle podsećaju na obavezujuće dokumente u segmentu prava dece.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    18. jun 2016 | 00:13

    Ovo je zalosno! Odraz kucnog (ne)vaspitanja!

  • Iskreno

    18. jun 2016 | 17:38

    Da moje dete to nekome uradi ubio bih boga u njemu,nema tog zakona i drzave koje bi me sprecila u tome,oplavio bih ga za medalju.Ali isto tako i da moje dete neko tako terorise isto tako razbio bi ih da zapamte za ceo zivot pa neka onda idu po tatu.

  • Zare

    18. jun 2016 | 12:03

    Sve bi ja to poslao u branje malina i kupina pa bi video da li bi imali vremena da se ovako klinci ponasaju, jedna velika sramota roditelja oni moraju da vide kako im se deca ponasaju u kuci i da sprece ovakve ispade toliko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA