≫ 

SPREČEN NOVI TERORISTIČKI NAPAD U BRISELU: Uhapšeno 12 osoba u Belgiji!

Osobe, koje su uhapšene tokom noći, osumnjičene da su planirale napade u Briselu tokom vikenda za vreme fudbalske utakmice belgijske reprezentacije na "Evru 2016"

  • 1

U Briselu je, nakon policijskih racija u 40 domova širom Belgije, uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su planirale nove napade, saopštila je kancelarija federalnog tužioca.

ALARMANTNO UPOZORENJE: Džihadisti stižu u Evropu i napadaju ove zemlje!

Kancelarija ističe da su oni uhapšeni danas i u petak, kao i da je nakon racija ispitivanju podvrgnuto 40 osoba, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ZAŠTO JE BRISEL NAJGORI GRAD ZA ŽIVOT U EVROPI?! Terorizam, mržnja, štrajkovi, smrad, ulice opasnije od Prištine (FOTO) (VIDEO)

Antiteroristička racija obavljena je u 16 oblasti. Kako se navodi, za sada nije pronađen nikakav eksploziv ili oružje.

Belgija je na oprezu od terorističkih napada koji su se dogodili 22. marta kada su dve bombe odjeknule na briselskom aerodromu i metrou. Tom prilikom poginulo je skoro 40 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Istražni sudija će kasnije tokom dana odlučiti o njihovom potencijalnom pritvoru", dodaje se u saopštenju.

Kancelarija federalnog tužioca ističe da je izvršena pretraga kuća i garaža u 16 opština, većinom u Briselu i njegovoj okolini.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Racije su protekle bez incidenata, naglašava se u saopštenju i dodaje da do sada nije pronađeno oružje ili municija, navodi AFP.

Belgijska televizija VTM javila je da su osobe, koje su uhapšene tokom noći, osumnjičene da su planirale napade u Briselu tokom vikenda za vreme fudbalske utakmice belgijske reprezentacije na "Evru 2016", preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Belgijska policija dobila je 15. juna upozorenje da je grupa pripadnika Islamske države nedavno napustila Siriju i uputila se ka Evropi planirajući da izvrši napade u Belgiji i Francuskoj, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Policija je u petak, 17. juna, uhapsila i zadržala u pritvoru belgijskog državljanina Jusefa I.A zbog sumnje da je učestvovao u terorističkim aktivnostima povezanim sa napadima u Briselu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sabani

    18. jun 2016 | 10:36

    Opasnije od Pristine?Zar ste toliko slepi pa vam Beograd daleko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA