SLEPI MIŠEVI ŠIRE SMRT: Sedmoro dece umrlo od besnila u Peruu!

Deca starosti od 11 meseci do 14 godina potiču iz zabačenog dela zemlje, oko 1.160 km jugoistočno od prestonice Lime. U region je upućen medicinski tim koji će sprovesti vakcinaciju kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze

  • 0

U poslednja dva meseca u Peruu je sedmoro dece umrlo od besnila pošto ih je ugrizao slepi miš, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja te zemlje. Deca starosti od 11 meseci do 14 godina potiču iz zabačenog regiona zemlje, oko 1,160 km jugoistočno od Lime, prenosi AFP.

Peruanska ministarka zdravlja Ana Maria Navaro je demantovala tvrdnju jednog poslanika peruanskog parlamenta da su deca umrla od vode zagađene tečnim gasom.

Da bi se izbegli novi slučajevi besnila, u region koji naseljava indijansko pleme Kamana, a do kojeg se može doći samo rečnim putem, upućen je  medicinski tim koji će sprovesti vakcinaciju.

Februara prošle godine u jednom drugom regionu Perua, uz reku Amazon, od besnila izazvanog ujedom slepog miša je umrlo najmanje šestoro dece.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA