CRVENI METEOALARM U SRBIJI: Popodne nam dolaze PLJUSKOVI, GRMLJAVINA, OLUJNI VETAR I GRAD!

Tokom večeri i noći grmljavina praćena s pljuskovima, gradom i olujnim vremenom će biti posebno inteznizvnija na području Banata, donjeg Podunjavlja i Beograda, gde se lokalno očekuje i preko 3 mm za 3 sata

  • 4

Vremenske prilike za Srbiju ni u ponedeljak neće biti vedro. Naime, poslepodne, večeras i u toku noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, vetrom i gradom, a takvo vreme se očekuje sve do 22. juna.

- Crveni meteoalarm je proglašen u predelu Banata, jer su tu najveće šanse da padne više od 30mm kiše - kaže za Telegraf meteorolog Nedeljko Todorović.

Tokom današnjeg dana zadržava se nestabilno vreme, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuju obilne padavine, a pri grmljavinskim procesima i pojava grada i olujnog vetra.

Tokom večeri i noći grmljavina praćena s pljuskovima, gradom i olujnim vremenom će biti posebno inteznizvnija na području Banata, donjeg Podunjavlja i Beograda, gde se lokalno očekuje i preko 3 mm za 3 sata.

Prema biometeorološkim prognozama, ove prilike i dalje mogu imati nepovoljan uticaj na astmatičare, reumatičare i kardiovaskularne bolesnike. Neraspoloženje i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije, a neophodna je i povećana pažnja u saobraćaju.

Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

- Već sutra bi trebalo da dođe do poboljšanja vremena i da prestanu padavine i grmljavina - zaključio je za kraj Todorović.

Za sutra se samo u Banatu ujutru oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i promenljiv vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 21, a najviša dnevna od 26 do 33 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delvoima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 28. juna, biće pretežno sunčano i toplije, posle podne i uveče sa ređom pojavom kratkotrajnog pljuska i grmljavine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • urnebesni,spektakularni,uznemiravajući,monstruozni Miile sa dva i

    20. jun 2016 | 14:52

    ljudi pokajte se

  • Jelena

    20. jun 2016 | 20:22

    Nekada su protiv grada ispaljivane rakete a sada gospoda kulturno najavljuju grad i cekaju da ljudima na selu sve unisti... sramota!!!

  • Pera

    20. jun 2016 | 15:44

    Super opet sajber vodene bombe i ciljani udari groma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA