"JELENU JE UBIO ILI MUŽ ILI LJUBAVNIK": Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da NE POSTOJI DRUGA MOGUĆNOST

- U slučaju ubistva Jelene Marjanović jedna stvar je apsolutno nesporna, a to je da se radi o zločinu iz strasti - uveren je kriminolog Zoran Nikolić

Poznati kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi za Informer da je pevačicu Jelenu Marjanović ubio ili njen suprug Zoran ili nepoznati ljubavnik.

Kako kaže, sa kriminološke strane stvari su potpuno jasne jer je sigurno, prema svim dostupnim informacijama, da je ubistvo izvršio neko ko je gajio jake emocije prema.

Ipak, najveći problem je u tome što je onaj ko je izvršio ubistvo, sakrio sve dokaze.

- U slučaju ubistva Jelene Marjanović jedna stvar je apsolutno nesporna, a to je da se radi o zločinu iz strasti. Dakle, krug potencijalno osumnjičnih sveden je samo na dve osobe, na supruga Zorana ili nekog nama trenutno nepoznatog ljubavnika. Svi ostlai su isključeni, u to sam potpuno uveren, jer za takav zaključan nisu potrebni nikakvi materijalni dokazi - kaže Zoran Nikolić za Informer.

Ipak, potpuno je druga stvar to što je za bilo čije hapšenje potreban materijalni dokaz, a njega nema.

Foto: Facebook/zoran.marjanovic.731 Foto: Facebook/zoran.marjanovic.731

- Pretpostavljam da policija ima neke tragove, ali da oni nemaju dovoljnu težinu za podizanje optužnice. Kako vreme prolazi, sve su manje šanse da se novi dokazi i tragovi uopšte pojave. Zato policiji nedostaje samo da sačeka da ubica ili neko iz njegove okoline popusti i napravi kobnu grešku kojom će se razotkriti. Ili da jednostavno pukne i prizna zločin - smatra kriminolog.

Kriminolog Božidar Spasić s druge strane smatra da su šanse da se Jelenin ubica pronađe svedene na teorijske.

- Osamdeset dana je prošlo, a nema ni dokaza, ni svedoka, ni DNK tragova koji bi otkrili ko je ubio Jelenu marjanović. Dakle, previše je vremena od trenutka zločina prošlo da bismo bili optimisti u ovom slučaju. U kriminalističkoj praksi nije bilo malo slučajeva takozvanog savršenog zločina koji su izvršeni tako da je počinioca nemoguće privesti pravdi. Već smo govorili o primeru O-Džej Simpsona u SAD, koji je ubio svoju ženu ali to nije dokazano. Bojim se da smo u slučaju ubistva Jelene Marjanović dobili slučaj srpskoj O-Džej Simpsona - objašnjava Spasić.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, najgore od svega je to što istraga i dalje tapka u mestu i vrti se u krug.

- Policija još luta i nema opipljivog traga, nije uspela da utvrti suštinu ovog ubistva. Nije pronađeno oružje kojim je Jelena ubijena ni DNK ubice. Policiji je očigledno najsuminjivija proodica i tu se stlano vrte u krug. Sada preostaje da se na osnovu priznanja uhapsi ubica, a za to nedostaju svedoci ovog monstruoznog zločina - ističe Spasić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stela

    21. jun 2016 | 17:05

    Kad si imao mu.. da je ubiješ, budi muškarac i sve ispričaj, kukavice. Ne znaš šta je savest, ne znaš šta je kajanje, to je za nju "spasenje", a gde će biti tvoje i kada. Vreme ti polako ističe... četrdeset godina ti ne gine...Klečaćeš ti kada te budu silovali svakodnevno u zatvoru.

  • Suncica

    21. jun 2016 | 09:28

    Ne mogu da verujem, da li je moguce da nadlezni cekaju da neki ,,pukne,, i tada se otkrije ubica?! Kako moze da pukne neko ko je 33 puta udario zrtvu?Da pukne neko ko je u najstrasnijim mukama i bolovima ubio Jelenu!Ovo je sramota, zalost, ovo je necuveno, ubica se seta, a policija ni mrdnula nije!Ljudi, cuvajte se, psi su na slobodi i vrebaju sledecu zrtvu !!!

  • rada

    21. jun 2016 | 14:38

    U startu napravljeni propusti,naime traljav rad policije i pitam se da li je bilo obeleženo i zaštićeno mesto na kome je Jelena nadjena.Zaboga, pa nije bačena iz helihoptera u kanal.Iz kojih razloga, da li je neznanje,neiskustvo ili opstrukcija policije? Propusti,..propusti.Sve operativce koji valjano nisu odradili posao rasporfediti u portire, jer očigledno nisu dorasli zadatku, odnosno nemaju kvalitete za ovu oblast rada. O čemu se ovde radi? Hoćemo hapšenje osumičenih za ovaj krvavi pir.Toliko dugujete brutalno ubijenoj Jeleni i ovom srpskom narodu koji vam još uvek veruje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA