TERALI DEČAKA (13) DA PIJE URIN, A NISU IZBAČENI IZ ŠKOLE: Ovakvo MALTRETIRANJE još nije zabeleženo U SRBIJI!

Prebačen je samo jedan učenik i to na sopstvenu inicijativu, a maturirao je pre nekoliko dana

  • 11

Četvorica novosadskih učenika, koji su mesecima brutalno maltretirali dečaka Ž. J, učenika šestog razreda OŠ "Branko Radičević" i terali ga da pije urin, ipak nisu prebačeni u druge škole zbog nasilnog ponašanja, kako je ranije bilo najavljeno.

Maloletnici iz Novog Sada koji su druga maltretirali i terali da pije urin premešteni u druge škole

Naime, petorica učenika osmog razreda više od pola godine su maltretirali dvojicu mlađih učenika i to, kako piše portal 021, naočigled zaposlenih u školi.

DEČAKA ĐACI BRUTALNO TUKLI U ŠKOLI, TERALI GA DA PIJE URIN! Jezivi detalji HORORA u Novom Sadu

Majka ovog dečaka izašla je u javnost sa ovim informacijama, a škola je posle njene izjave pokrenula postupak utvrđivanja okolnosti, dolazile su i inspekcije, a reagovali su i Grad Novi Sad i tužilaštvo.

VRŠNJAČKO NASILJE O KOME PRIČA ČITAV REGION: Pričaj, hoćeš da te nogom puknem? (VIDEO)

Protiv sve petorice dečaka podnete su krivične prijave i proces je u toku, a predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Dušan Kosanović najavio je prebacivanje petorice nasilnih učenika u druge škole.

On potvrđuje da je prebačen samo jedan učenik i to na sopstvenu inicijativu, a maturirao je pre nekoliko dana.

Međutim, iako su nadležni najavljivali da će pravda biti zadovoljena i prebacivanjem ostalih nasilnika u druge škole - što dalje od 13-godišnjeg mališana Ž. J, to se nije dogodilo.

Zbog čega OŠ "Branko Radičević" nije prebacila učenike u druge škole, nismo saznali od direktora Aleksandra Maletina, koji već pet dana nije dostupan za razgovor.

S obzirom na to da je uslov za prebacivanje u druge škole bila data saglasnost roditelja nasilnih učenika, pretpostavlja se da oni pomenutu saglasnost nisu dali. Četvorica učenika su završili osnovnu školu i sledi im srednjoškolsko obrazovanje.

Majka zlostavljanog dečaka Ž.J. kaže za 021 da je nakon nasilja kroz koje je prošao, njen sin i dalje viđao četvoricu nasilnih učenika u školi, ali ni do kakvog incidenta nije došlo.

Foto-ilustracija: Youtube/fight1one Foto-ilustracija: Youtube/fight1one

- Preduzete su mere bezbednosti - sad su nastavnici po hodnicima, postoji anonimno sanduče, ali je bilo potrebno da se sve ovo desi da bi se nasilju stalo na put. Ja, u suštini, nisam tražila da se ti dečaci izmeste, već da se sa njima radi, da pričaju sa psiholozima, učine neko dobro delo. Ne znam šta su oni videli u dvojici dečaka da bi ih pola godine tako maltretirali, iako ih je moj sin molio da ga puste? - objasnila je ona i dodala kako niko u školi nije primetio nasilje nad decom, a po otkrivanju događaja glasno se pričalo i o drugim slučajevima nasilja u OŠ "Branko Radičević".

- Na jednom roditeljskom sastanku je pitano da li škola ima evidenciju dece koja su nasilna i rečeno je da ima. Pa kako se onda ovo moglo dogoditi? Ja nisam za to da se deca izmeštaju iz ovakvih sredina, već da se problemi rešavaju i ne beži od odgovornosti. Neko je zataškavao slučajeve, pa škola nije bila ono što bi trebalo da bude - bezbedno mesto za decu - objašnjava majka mališana.

Njen sin se dugo plašio da ode na veliki odmor, ali kako ova majka kaže za portal 021, sada je opasnost prošla i on to sam oseća.

Inače, odgovornost u ovom slučaju nasilja snosila je razredna starešina, utvrdila je škola.

Zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu, Mirjana Vujičić, potvrdila je ranije da su krivične prijave protiv nasilnih maloletnika izvesne.

One su podnete krajem marta, a postupak je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panter

    21. jun 2016 | 17:10

    Par samara i malo udaraca problem resava doj vi cekate pravdu doci ce dvad. Drugi vek

  • Дејан

    21. jun 2016 | 18:12

    Какав је то глупи закон,да се тражи сагласност родитеља да би били пребачени у другу школу!? Ко пише ове законе и води ову државу?Изгледа да је први члан нашег Устава и свих закона: удри коња који добро вуче а све остало произилази из тога.Ко је добар,нормалан њега јаши а лудаке не дирај!

  • Paun

    21. jun 2016 | 17:42

    Naterao bih ja njihove roditelji da piju urin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA