FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK: Počinje upis, ima mesta samo za 40 studenata!

U junskom upisnom roku će biti upisano 25 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata, a pravo na prijavu imaju svi kandidati sa završenom četvorodišnjom srednjom školom

  • 92

Fakultet za crnogorski jezik i književnost nalazi se na Cetinju i danas je raspisao konkurs za upis brucoša, a prijave će primati u periodu od 22-24. juna.

OVO SU REŠENJA IZ KOMBINOVANOG TESTA NA MALOJ MATURI: Budući srednjoškolci mogu da provere kako su prošli! (FOTO)

U junskom upisnom roku će biti upisano 25 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata, a pravo na prijavu imaju svi kandidati sa završenom četvorodišnjom srednjom školom.

Kandidati koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu da polažu testove iz crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti te iz stranog jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno.

Kako je najavljeno, polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano u subotu, 25. juna.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 27. juna, a upis kandidata koji su stekli pravo na upis izvršiće se 29. juna.

(Telegraf.rs / Izvor: cdm.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    21. jun 2016 | 17:09

    A gdje ce drugo nego na Cetinje? Posle 2. Svjetskog rata italijanska kopilad se nakotila tamo. Ne brinite narod ovo ne odobrava. Svi smo mi Srbi, ali nazalost vlast cini sve da nas odvoji od vas... Pozdrav iz srpske Podgorice.

  • The Sun

    21. jun 2016 | 17:58

    Koji je to crnogorski jezik??? Ako koriste cirilicno pismo, pisu cirilicom to je Srbski jezik...a pored svih slova azbuke imaju ubacena neka nova izmisljena slova, koja jedva upotrebljavaju vrljanjem jezika..ma daj.. Hahaha.."crnogorski jezik"!!! Njegos Srpski se u grobu prevrce zbog vas izdajica roda svoga..

  • Marko cg

    21. jun 2016 | 16:56

    Kakav cg jezik to je na silu napravljeno..najsmjesnije je kad na silu pricaju pa se zaborave posle kao predsjednik skupstine ..forsirajuci cg pa na kraju srpski prozbori jer neprirodan je cg jezik ..cus cg jezik hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA