≫ 

RODITELJI POGINULOG ALPINISTE OČAJNI: Umesto svadbe, SAHRANA!

Ogromna tuga vlada u domu poginulog alpiniste

  • 0

- Nema više mog sina, mog jedinca... Žrtvovao je je svoj da bi spasao tuđi život, heroj moj - kukala je juče Mirjana, majka poginulog alpiniste Aleksandra Džavovića (30).

Izgubila je sina o kojem cela Čajetina, u neverici da je poginuo, priča samo sve najbolje. U zlatiborskoj varošici koja je zatečena vešću da je Aleksandar stradao na Julijskim alpima vlada mukla tišina, prenosi alo.rs.

SRPSKI ALPINISTA UBIJEN? Sumnja se da je Aleksandru OTKAČEN KONOPAC

- Trebalo je u avgustu, septembru da ga ženimo. Dočekasmo nesrećni da mu sahranu spremamo. Da ga sahranim, pa neka i mene bog uzme - jadikovao je Aleksandrov otac Despot.

U istoj ekspediciji bila je njegova verenica, Novosađanka Maja Đorđević. Sa grupom planinara u petak po podne su otputovali na Alpe. Kako je došlo do tragedije na glečeru, to ni porodica još ne zna pouzdano.

- Njih 12 se pelo uz glečer. On je bio poslednji u nizu na tom vezu, a Maja iznad njega. Lanac za koji su bili vezani, tako smo barem načuli, otkinuo se. Planinari su jedan za drugim počeli da padaju niz liticu. Aleksandar je pokušao da uhvati verenicu i još jednog druga koji su su padali u ponor. U želji da ih spase, iskoračio je sa tačke na kojoj je stajao i sam je proklizao, strmoglavio se u ponor. Ovo dvoje su pali na njega - pričao je dok je pokušavao da se sabere, nesrećni otac.

Aleksandar Džavović bio je pasionirani planinar. Nije bio zaposlen. Zimi je radio na rentiranju skija na Torniku, leti se nije libio nijednog posla da bi zaradio neki dinar.

- Dve godine je radio u Rusiji. U Italiju je otišao da bi polagao test za instruktora u gorskoj službi spasavanja, hteo je da se uhlebi u poslu koji mu je bio pasija - rekao je Aleksandrov stric Relja.

- Najbliži grad su Udine... Čuli smo da je urađena odbukcija i da je slučaj Aleksandrove pogibije u rukama tužilaštva. Stigla je vest posmrtni ostaci neće krenuti put Srbije pre četvrtka. Priča se i da je nestao njegov pasoš - kaže neutešna rodbina Aleksandra Džavrića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA