TUKLA UNUKE, PA HTELA NOŽEM DA NAPADNE RADNICU: Zbog odluke Centra za socijalni rad starica planirala krvavu osvetu (FOTO)

Jelena Laković, rukovodilac Centra za socijalni rad, priča da je sve počelo onoga momenta kada je starica saznala da će deca biti oduzeta njoj i dedi

  • 0

Da su socijalni radnici često izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima svojih korisnika potvrdila nam je i T.G. zaposlena u Centru za socijalni rad u Kikindi: događaj koji je mogao da dobije nesrećan epilog sprečen je jer je radnica na vreme obavestila Policiju da u ustanovi sedi starica sa nožem koja ima nameru da je ozledi.

SRPSKI HOROR: Tetka osumnjičena da je istukla sestričinu (13) drškom od metle, jer JOJ JE UZELA ŠNALU!

Jelena Laković, rukovodilac Centra za socijalni rad priča da je sve počelo onoga momenta kada je starica saznala da će deca biti oduzeta njoj i dedi.

- Zbog čestih prijava da devojčice trpe fizičko maltretiranje odlučili smo da ih oduzmemo od nesavesnih staratelja i predamo hraniteljima. Pretpostavljamo da starica krivi našu koleginicu koja radi na ovom slučaju, te je ovo bio jedini motiv da joj naudi - kaže Lakovićeva.

Iz PU u Kikindi navode, da su tokom jučerašnjeg dana dobili poziv od radnice koja je bila uplašena za sebe i svoj život. Ona je pozvala dežurni službu i rekla im da u hodniku sedi starica koja u torbi ima nož i da želi da joj naudi.

Radnica je na osnovu razgovora sa kolegama koje su pričali sa decom, saznala kakve namere ima njihova baka.

Policija je u pretresu staričine torbe pronašla nož, veličine sedam centimetara. Starica se pravdala da joj služi za sečenje hrane i da nije imala nameru da ozledi radnicu.

Policija je protiv starice podnela prekršajnu prijavu na osnovu kršenja Zakona o nelegalnom držanju oružja i municije.

Zaposleni ističu da ovo nažalost nisu retki slučajevi.

- Građani su često nezadovoljni odlukama Centra, tada dolazimo u vrlo neprijatne situacije, dešava se da nas verbalno vređaju, a ponekada i krenu fizički na nas.

Pre nekog vremena, socijalna radnica za dlaku je izbegla smrt, lice koje je duševno obolelo počelo je da davi nesrećnu ženu koja se spasila u zadnji čas.

O teškom i ne tako jednostavnom poslu, zaposleni kažu da razumeju svoje korisnike, da su često ljuti i nervozni jer dolaze sa velikim materijalnim, ali i porodičnim problemima, ali da se odluke ne mogu donositi mimo zakona.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA