Studenti iz Srbije najbolji u regionu u elektrotehnici

Na ovom takmičenju učestvovalo je 20 fakulteta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore

  • 2

Elektrotehnički fakultet u Beogradu odneo je ubedljivu pobedu na regionalnom takmičenju studenata elektrotehnike i računarstva - "Elektrijada".

PRIPREMA ZA PRIJEMNI I DO 80.000 DINARA: Najskuplji tehnički fakulteti, društveni najjeftiniji

Ove godine na ovom takmičenju učestvovalo je 20 fakulteta iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Dekan ETF-a Zoran Jovanović rekao je da je reč o tradicionalnom takmičenju, koje je počelo u staroj Jugoslaviji, a studenti iz svih republika takmičili su se iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Takmičenje se održalo do danas i učestvuju i dalje fakulteti iz bivših republika, a najveći broj je iz Srbije i Hrvatske.

- ETF je i ove godine prilično ubedljivo pobedio u znanju i to u devet od 13 disciplina, što je već postalo tradicija. U sportu smo bili drugi, ali kada se saberu znanje i sport opet smo prvi - rekao je Jovanović.

Printskrin-ilustracija: it-akademija.com Printskrin-ilustracija: it-akademija.com

On kaže da ETF predstavlja neku vrstu bastiona znanja u regionu i da od 2002. do 2016. godine samo jednom nisu pobedili na tom regionalnom takmičenju.

- Ima puno fakulteta i u Srbiji i van Srbije koji su na svetskom nivou prepoznati, ali mi uspevamo da pobedimo zahvaljujući našoj pametnoj deci, a i mi kao profesori nešto doprinosimo - rekao je Jovanović.

Takmičenje se odvijalo u 13 disciplina u znanju i 10 sportskih disciplina, a beogradski ETF ubedljivo je pobedio u znanju, dok su drugo i treće mesto zauzeli Fakultet za elektrotehniku i računarstvo iz Zagreba i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA