≫ 

ČUDESNA MARIJA (9) ODUŠEVILA SVET: U Srbiju se vratila kao ŠAMPIONKA! (FOTO)

Stručnjaci kažu da je njen talenat nesvakidašnji i odavno je prevazišao standarde naše zemlje

  • 0

Devetogodišnja Marija Obradović, učenica trećeg razreda flaute valjevske Muzičke škole „Živorad Grbić“, osvojila je prvo mesto na međunarodnom takmičenju "Premio Citta di Padova" u italijanskom gradu Padova!

ČUDESNA JANA (10) UZDRMALA CELU SRBIJU: Ima manje godina nego nagrada, zovu je i u KARNEGI HOL! (FOTO) (VIDEO)

Ona je bila jedina učesnica iz Srbije. 

U kategoriji do 10 godina, u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su učestvovali svi drveni duvači, flautistkinja Marija osvojila je prvu nagradu.

Ona je imala vrlo zapažen nastup i pozitivne komentare od prestižnog žirija koji dodeljuje samo po jednu nagradu za prvo, drugo i treće mesto, inače eminentnih profesora sa Konzervatorijuma u Veneciji.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Ovo takmičenje je najvišeg ranga po svetskim standardima i okuplja najtalentovanije mlade muzičare.

Mala Marija je učenica Muzičke škole u klasi profesora Aleksandra Burkerta. Ova devojčica, koja će u septembru napuniti 10 godina, ima na desetine nagrada koje je u svom trogodišnjem školovanju osvojila na svim vodećim muzičkim takmičenjima u zemlji.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Sve su prve, a najveći broj nagrada joj je dodeljen kao apsolutnom pobedniku kategorije u kojoj se takmičila.

Marija Obradović je bila i ovogodišnji apsolutni pobednik našeg takmičenja „Valjevski susreti flautista“ gde je proglašena za najbolju flautistkinju festivala u konkurenciji od oko stotinu muzičara iz regiona bivše SFRJ, među kojima su i studenti master studija na muzičkim akademijama.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Stručnjaci kažu da je njen talenat nesvakidašnji i odavno je prevazišao standarde naše zemlje. Mala Marija je ove godine bila predložena za dobitnicu godišnje nagrade grada Valjeva u oblasti učeničkih i studentskih postignuća, međutim, nagrade, iz političkih razloga, nisu nikome dodeljene, pa ni ovoj talentovanoj devojčici.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA