SENZACIONALNO: Sleteo bez padobrana sa 700 metara (VIDEO)

Britanski kaskader iz helikoptera u improvizovanom odelu "spao" na improvizovanu pistu. Let trajao nešto manje od minuta, a kaskader uspeo uspešno da se prizemlji

  • 0

Kaskader Geri Koneri (42) ušao je u istoriju kao prvi čovek koji je bezbedno sleteo bez upotrebe padobrana. On je "sleteo" sa visine od oko 700 metara a nosio je specijalno napravljeno odelo sa krilima. Sleteo je u blizini Oksforda na improvizovanu pistu, napravljenu od 18,600 kartonskih kutija.

Konerijev let trajao je oko 50 sekundi, tokom kojih ga je pozdravljalo na stotine pristalica. Njega su bodrili  sin Kali (14) i supruga Vivijan, koja je na kraju leta rekla da joj je "laknulo što je sve gotovo".

Nekoliko sekudni pre nego što je stigao do cilja, Konerijeva krila su se otvorila i pomogla mu da promeni ugao, pre nego što je upao među kutije koje su ublažile njegov pad.

- Bilo je jako udobno i jako meko - rekao je Geri novinarima televizije Skaj Njuz odmah nakon pada.

- Moji proračuni su očigledno tačni i drago mi je što jesu - dodao je kaskader.

Da bi napravio pistu, Koneriju je pomoglo oko 100 volontera i prijatelja. Gradnja piste, dugačke oko 100 metara, široke 12 metara i visoke oko četiri metra, trajala je ukupno šest sati. Sve ovo je trebalo da bude izvedeno u aprilu, ali je zbog lošeg vremena i kiše odloženo za ovu nedelju.

Dok se pripremao za let, Koneri je proučavao let pojedinih vrsta ptica grabljivica i to kako oni koriste rep da bi kontrolisali let. Inače, ovaj kaskader izvodio je vratolomije u brojnim filmovima o Betmenu.

(M. S. / Sky News)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA