ODGOVORIO NA MEDIJSKE NAPADE: Predsednik opštine Bajina Bašta prvi izašao na teren nakon nevremena!

- Prema trenutnim rezultatima, samo šteta na malini iznosi 500 miliona dinara, jer je oštećeno negde oko 50 hektara malinjaka - rekao je predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović

  • 0

Građane Bajine Bašte koji su pretrpeli štetu nastalu usled nevremena koje je pogodilo ovu opštinu protekle nedelje, u roku od sat vremena su posetile komisije za procenu štete, istakao je predsednik opštine Radomir Filipović.

VANREDNA SITUACIJA I U BAJINOJ BAŠTI: Grad sve UNIŠTIO, roda neće biti ni naredne godine!

Na neistinite natpise po medijima da je sugrađanima koji su nakon nevremena dolazili kod njega da traže pomoć govorio da su sami krivi za nepogode, jer su radili na verski praznik, predsednik opštine Filipović je odgovorio tvrdnjom da je i sam lično izlazio na teren sa svojim ekipama, da bi među prvima procenio štetu na licu mesta i pružio potrebnu pomoć.

- Odmah smo formirali dve komisije, jednu za infrastrukturu, a drugu za poljoprivredna gazdinstva, sa čak tri tima. Cilj nam je bio da što pre utvdimo činjenično stanje na terenu, i tokom današnjeg dana obe komisije bi trebale da daju svoje završne izveštaje - rekao je Filipović.

Šteta je, kako ističe, i ove godine velika, kao i u poplavama koje su 2014. godine zadesile taj kraj.

Nikolić: Protivgradne rakete treba da ispaljuju policija ili vatrogasci!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Prema trenutnim rezultatima, samo šteta na malini iznosi 500 miliona dinara, jer je oštećeno negde oko 50 hektara malinjaka. Takođe, stradali su i voćanjci pod šljivom, oko 20 hektara, ali i oko 8 hektara krompira i kukuruza - navodi predsednik opštine Filipović, naglašavajući da će se konkretnije cifre znati nakon završnih izveštaja.

VANREDNA SITUACIJA U KOSJERIĆU: Grad veličine jajeta opustošio SVE pred sobom, OPŠTI HAOS posle oluje! (VIDEO)

Meštani koji još uvek nisu prijavili štetu na svojim gazdinstvima, još uvek to mogu da urade, kaže Filipović.

Evo kome treba da se obratite ako vam je NEVREME uništilo kuću (FOTO) (VIDEO)

- Kao i do sada, za nadoknadu štete moraćemo da sačekamo Republiku, jer naša opština, nažalost, nema dovoljno sredstava u svom budžetu, kao što nemaju ni druge opštine. Međutim, ne sumnjamo da će Ministarstvo reagovati blagovremeno, kao što je reagovalo i nakon poplava 2014. godine - rekao je Filipović.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA