Rezultati referenduma u Britaniji sutra "oko doručka"

Zavisno od toga koliko će glasovi za izlazak i za ostanak Britanije u EU biti izjednačeni, ishod referenduma može biti poznat i pre nego što konačni rezultati na nacionalnom nivou budu zvanično objavljeni

  • 7

Konačni rezultati referenduma o budućnosti Velike Britanije u Evropskoj uniji biće poznati sutra, "otprilike u vreme doručka", procenjuje britanska izborna komisija.

FUDBALSKA PONUDA VEKA: Nemci nude Englezima da igraju utakmicu bez golmana pod ovim uslovom!

Zavisno od toga koliko će glasovi za izlazak i za ostanak Britanije u EU biti izjednačeni, ishod referenduma može biti poznat i pre nego što konačni rezultati na nacionalnom nivou budu zvanično objavljeni, navodi Bi-Bi-Si.

Prema procenama izborne komisije, očekuje se da će Sanderlend i opština Vondsvort u Londonu biti među prvima u kojima će biti završeno prebrojavanje glasova oko 00:30 po lokalnom vremenu.

Birališta u Velikoj Britaniji su otvorena do 22:00 sata, a svim glasačima koji na birališta dođu do tada, biće omogućeno da glasaju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nakon zatvaranja birališta, zapečaćene kutije sa glasočkim listićima će biti prebačene u mesta za brojenje glasova za svaki od 382 lokalna centra, koji predstavljaju svih 380 područja u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, i po jedno u Severnoj Irskoj i na Gibraltaru.

Rezultati u pojedinim oblastima će, potom, biti objavljeni tokom noći, zajedno sa rezultatima 11 nacionalnih i regionalnih centara.

Veličina oblasti u kojima se prebrojavaju glasovi varira: od Birmingema, koji ima oko 700.000 glasača, do ostrva Sili sa oko 1.700 glasača.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. jun 2016 | 23:05

    ISKRENO SE NADAM DA SE NAROD ODLUCIO ZA OPROSTAJ OD BRISELSKE BIROKRATSKE DRUZINE!!! VRRME JE DA SE EU MONSTRUM RASPADNE !! UJTRU VERUJEM U PRIJATAN DORUCAK I SVECANI RUCAK!! JA VERUJEM U DEMOKRATIJU I PROTIV SAM BRISELSKE DIKTATURE!!!!!!!!! O NEONACIZMU NECU NISTA RECI !!!

  • Knjaz miloš

    23. jun 2016 | 23:00

    Namestice evropa da oatanu.....

  • Kan tengri

    23. jun 2016 | 23:26

    Koliko malo komentara za sada. Izgleda da ovaj narod totalno ne zanima EU. Sad gledam Turska hoce da raspise referendim da li treba i dalje da pregovaraju za clanstvo. Mislim da isti referendum treba i nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA