UHVATILA IH PANIKA: Britanci pre referenduma menjali funte za druge valute

Predstavnik menjačnice "BestForeignExchange.com" Rejsaka Disanajake izjavio je danas Frans presu da su poslednjih dana povećane i onlajn transakcije, pošto su analitičari ranije predvideli pad funte u slučaju da se Britanci danas opredele za izlazak iz EU

  • 3

Britanske menjačnice zabeležile su poslednjih nekoliko dana povećanje broja klijenata koji su menjali funte za druge valute uoči referenduma o ostanku zemlje u EU.

FUDBALSKA PONUDA VEKA: Nemci nude Englezima da igraju utakmicu bez golmana pod ovim uslovom!

Predstavnik menjačnice "BestForeignExchange.com" Rejsaka Disanajake izjavio je danas Frans presu da su poslednjih dana povećane i onlajn transakcije, pošto su analitičari ranije predvideli pad funte u slučaju da se Britanci danas opredele za izlazak iz EU.

- Neki klijenti su dolazili lično i čekali u redu skoro sat vremena da bi zamenili svoj novac - rekao je Disanajake i dodao da su građani pretežno tražili dolare i evre.

Prema njegovim rečima, transakcije su se odnosile od nekoliko funti do nekoliko stotina funti.

Britanska funta i evropske berze ojačale su u današnjoj prepodnevnoj trgovini, što ukazuje da investitori računaju na to da je verovatnije da će Britanci na današnjem referendumu glasati za ostanak u EU.

Britanska funta je porasla 1,1 odsto danas, i s vrednošću od 1,487 prema dolaru dostigla je najviši nivo od početka godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    23. jun 2016 | 21:42

    Samo da je napuste vec jednom a de cemo mi nek nam je bog u pomoci

  • majche

    23. jun 2016 | 22:37

    Secam se '97, keva i ja u Bratislavi a moj ujak razvezao pricu kao videcete vi samo kad udjemo u EU bicemo bogovi ovo ono... Kasnije...posle nekoliko godina kada su usli pukao je sa svojim privatnim poslom, otisao preko mosta u Bec da radi i dobije mnooogo manje para nego svaba. Tako da su ga p....sili a ovde jedva cekaju da udju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA