≫ 

PREMIJER KAMERON PODNEO OSTAVKU: Britaniji je potreban novi lider! (FOTO) (VIDEO)

- Borio sam se svim snagama za ostanak ali britanski narod je odlučio drugačije, znači potreban mu je novi premijer - rekao je Kameron

  • 37
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da je njegovom narodu potreban novi premijer i najavio da će podneti ostavku do oktobra nakon što su se Britanci na referendumu većinom izjasnili za izlazak iz Evropske unije.

OČEKUJE SE OSTAVKA PREMIJERA KAMERONA posle jasnog stava Velike Britanije da želi izlaz iz EU

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mislim da ne bi bilo u redu da ja budem kapetan koji će povesti našu zemlju ka sledećoj destinaciji - rekao je Kameron, koji se zalagao za ostanak Britanije u EU, javio je Rojters.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je u obraćanju novinarima rekao da je zemlji potrebno novo rukovodstvo, napominjući da on nije taj koji će zemlju voditi kroz pregovore sa Briselom o napuštanju EU.

- Nema potrebe da danas iznosimo precizan vremenski plan, ali trebalo bi da nastojimo da novi premijer bude postavljen do početka konferencije Konzervativne stranke u oktobru - rekao je Kameron.

Borio sam se svim snagama za ostanak ali "Britanski narod je odlučio drugačije, znači potreban mu je novi premijer," rekao je on, prenosi Gardijan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Volja naroda je instrukcija koja se mora izvršiti, rekao je britanski premijer. On veruje da "Britanija može da preživi izvan EU i nađe svoj put."

Kameron je ujedno obećao da će uveriti tržišta i investitore da je britanska ekonomija snažna a britance koji žive u inostranstvu i državljane članica EU u Britaniji da neće biti naglih promena.

Ostavku će, kako je naveo, podenti do konferencije Konzervativne stranke na jesen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Britanija je glasala za izlazak iz Evropske unije, potvrdila je danas britanska Izborna komisija.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA